Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byta olja & filter på en Yamaha Waverunner 1100X

Yamahas VX 1100 WaveRunner erbjöds i två utföranden: den grundläggande Sport modell och fullt utrustade Deluxe modell. Både vattenskotrar drivs av identiska 1052 cc fyrtaktsmotorer som kräver ett oljebyte efter de första 10 timmars användning. Senare oljebyten och ett nytt filter olja krävs efter 100 timmar. Extrahera gammal motorolja från WaveRunner motor kräver användning av ett oljebyte pump, eftersom motorn inte är utrustad med en avtappningsplugg. Saker du behöver
trädgårdsslang
Oljebyte pump
plast kanna med lock, 2-liters
Shop handdukar
Cap-typ oljefilternyckel från 4 liter SAE 10W-30 SE motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Montera vattenskotern på en släpvagn, sedan parkera släpet i en nivå, horisontellt läge.

2

Ta bort sadeln med sätet spärren på baksidan av sätet. Ta av locket från kylsystemet spolslang. Anslut en trädgårdsslang för att spola slangen med hjälp av adapter ingår i vattenskotern verktygslåda. Addera 3

Vrid trädgårdsslang tills vattnet börjar rinna ut för vattenskotrar: s munstycke, starta sedan motorn. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn och stäng av trädgårdsslangen. Låt motorn svalna i 10 minuter.
4

Skruva av oljepåfyllningslocket från oljetanken, som ligger på toppen av motorn. Sätt tilloppsslangen av ett oljebyte pump i oljetanken. Placera pumpens utloppsslang i en 2-liters plast kanna. Sätt på pumpen. Töm oljetanken tills pumpen inte kan dra någon mer olja i kannan. Dra pumpens slangar ur kannan och motorn, och omedelbart torka slangarna rena med en butik handduk. Skruv kannan lock på plats för att förhindra spill.
5

Wrap en butik handduk runt basen av oljefiltret, som ligger längs den vänstra sidan av motorn. Skruva loss oljefiltret med en cap-typ skiftnyckel oljefiltret. Torka bort eventuellt oljespill.
6

Coat O-ring på undersidan av det nya oljefiltret med SAE 10W-30 typ SE motorolja. Skruva på oljefiltret på motorn och dra den till 12 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Häll 2,5 liter motorolja i oljetanken, skruva sedan oljan locket på plats.

8

Slå på trädgårdsslangen och starta motorn. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn och stäng av trädgårdsslangen. Låt motorn svalna i ytterligare 10 minuter.
9

Skruva av locket oljetanken och torka sin oljestickan med en butik handduk. Kontrollera oljenivån med mätstickan. Lägg mer olja till oljetanken för att höja oljenivån till mittpunkten mellan de övre och undre markeringarna märkta i spetsen av oljestickan. Skruva oljan locket på plats. Sätt tillbaka sätet på vattenskotern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104868.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.