Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger en bogserbåt Vevaxel

Liksom vevaxlar av alla förbränningsmotordrivna motorer, bogserbåt vevaxlar ansluta kolvarna till svänghjulet, och överför den upp-och-ner rörelse av kolvarna till roterande energi används för att slå hjul eller propellrar . Även återuppbygga en vevaxel är samma process oavsett vad motorn använder den makt, kommer omfattningen av en bogserbåt vevaxel kräver större verktyg och mer arbetsyta än en bil vevaxeln. En sådan ombyggnad kräver specialverktyg och fördjupad kunskap om de delar som drivs på och med, och bör inte försöka med nybörjare till sådana reparationer utan vägledning och handledning från en mer erfaren person. Saker du behöver
Wrench
Magnetisk bas att V-blocket avrundning stå
Inre mikrometer
Yttre mikrometer
Mätur mätare
bladmått
Metal press
2-lb. mässing hammare
Visa fler instruktioner
1

bort vevaxeln från motorn montering, genom att lossa skruvarna som håller den på plats mellan kolvarna och svänghjulet. Ställ skruvarna åt sidan för senare användning.
2

ta bort stiften, motvikter och tryckbrickor inifrån vevaxeln.
3

Placera den magnetiska basen mot avrundning stativ sadel.
4

Ställ vevaxeln bredaste del atop avrundnings stativet.
5

Mät den inre och diametrar yttre av båda ändarna av vevaxeln, med mikrometer . Anteckna dessa mätningar.
6

Ställ in indikatorn ovanpå vevaxeln. Snurra indikatorklocka spindel för att avgöra om vevaxeln är rak. Spela någon mätning som inte är nivå.
7

Placera vevaxeln i metallen press, applicera tryck först att korrigera eventuella avvikelse i diameter, och sedan att räta några kurvor längs dess längd.

8

Ställ vevaxeln tillbaka på avrundnings montern, och åter ta alla mätningar. När diametermätningar läser jämnt längs hela änden av röret och ringa mätaren indikerar att vevaxeln är nivån har det rätt ombyggd. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104861.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.