Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Fyll OMC Intermediate Oil

Outboard Marine Corporation (OMC), är den singulära namn som både Evinrude och Johnson motorerna marknadsförs under. Utombordare båtmotorer behöver rätt mängd olja för att smörja de inre delarna av motorn för fluidrörelse. När du tömmer olja i en OMC motor för ett oljebyte, måste den fyllas ordentligt till full nivå för att hålla motorn i gott skick. Saker du behöver
Stor platt skruvmejsel
2 till 3 qts TC-W3 utombordsolja
Oljepump
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

Sätt en stor platt skruvmejsel i den nedre avtappningspluggen på motorns. Vrid kontakten moturs för att lossa och ta bort pluggen. Den lägre avtappningsplugg är på styrbords (höger) sida av motorn när du står bakom det, på botten av den horisontella kon.
2

in den lilla änden av en marin oljepump in den nedre avtappningspluggen hålet och tryck in den ordentligt. Placera den stora änden av en marin oljepump i en öppnad liter TC-W3 utombordsmotor olja.
3

Ta bort den övre pluggen på motorn under växellådan och över den nedre avtappningsplugg med en stor platt skruvmejsel.
4

Pressa pumphandtaget att lägga olja till det nedre pluggen hålet samtidigt observera oljenivån i övre pluggen hålet. När oljan når det översta hålet avtappningspluggen och börjar strömma ut ur öppningen, snabbt dra oljepumpen ut ur det undre avtappningspluggen hål. Skruva in avtappningspluggen medurs med en stor platt skruvmejsel.
5

Skjut den smala änden av en marin oljepump i den övre pluggen hålet. Skruva mätstickan från toppen av det övre växelhuset täcka och läs av oljenivån. Den övre växeln fallet täcker är den platta delen av motorn höll på med fyra skruvar ovanför den övre pluggen hålet.
6

Pump extra olja i motorn tills oljenivån på mätstickan är på heldragen linje.
7

bort oljepumpen från toppen avtappningspluggen hålet sätter övre oljepluggen och vrid det medurs med en stor platt skruvmejsel.
8

Torka bort överflödig olja från motorn med butiken handdukar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104850.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.