Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger Regina Cold Gjuten Whale Boat

Medan skrov indelas i klasser, såsom planande skrov som glider över vattnet och deplacement skrov som fungerar som en flottör, är den typen och utformningen av skrovet inte särskilt viktigt. Du kan isolera kalla formningsprocessen från skrovets form och även montering av skrovet, när den är klar. Den kalla gjutningsprocessen förblir densamma. I huvudsak är det att bygga en egen, enkel-formulär laminat eller plywood form från flera faner. Saker du behöver
Blueprints
Bordssåg
Veneer
Marine epoxy
Clamps
Visa fler instruktioner
Bygga Ram
1 < p> Bygga en full-size ram med fullstora planer. Tänk dock samtida båtkonstruktioner är som arkitektur: du måste betala för ritningar eller en licens att utnyttja mönstret
2

Bygg en "stödskena" för din ram - en central medlem. som skall placeras under din ram, som alla mätningar kommer att refereras. Transkribera eller permanent montera ett måttband till stödskena. Använd virke av någon lämplig storlek, en 4-tums-by-4-tums styrelse bör arbeta
3

Bygg centerbord - den strukturella element som löper längs kölen.. Du kan använda fast timmer, eller laminera centerbord från flera bitar av virke, fastspänning, limning med epoxi och svindlande lederna som du går.
4

transkribera dina sektioner skrov krysset plywood. Klipp ut varje tvärsnitt. Se till att du märka tvärsnittet medlemmarna så att du vet hur de motsvarar din plan. Dessutom behöver du inte använda marin plywood, eftersom detta är bara för formen och kommer inte att bli en del av båten.
5

Cut hack i kölen på varje ribba så att de kan glida på centerbord. Till exempel, om ditt centerbord är 4 inches bred och 6 inches djup, klippa din snäpp till samma dimension.
6

Placera varje tvärsnitt vid lika intervall utmed centerbord, glider skåran över insidan av kölen. Dina skala flygplan kommer att indikera avståndet. När var och en är på plats, kommer du att kunna se i form av båten börjar ta form.
7

Skär två 2-tums-by-2-tums remsa av trä längd båten att fungera som båtens reling. Den reling är kanten där skrovet möter däck. Skär en 2-tums-by-2-tums hack ur relingen sektionen av varje tvärsnitt. String relingen från för till akter. Du kanske vill lägga till ytterligare chines för styrka, upprepa denna process på olika linjer längs skrovet, men det är inte nödvändigt om din förkylning-formade strukturen är stark nog.
8

Förvandla din skrovet upp och ner, med så många medhjälpare som du behöver för att förvandla det säkert. Orient skrovet i samma position, i förhållande till din stödskena.
Kallformning
9

Täck kanterna på revbenen av formarna i en nonstick yta, från maskering . tejp till vax
10

Lay långa remsor av faner, 4 inches bred, längden längs skrovet, dra dem undervisade och spänna fast dem i fören - stern eller köl - att hålla dem på plats . Trimma bitar att passa, om det behövs.
11

Roll utsidan av faner med marin epoxi eller lim, lägg sedan remsorna diagonalt vid ca 45 grader vinkel revbenen. Kläm dem i ändarna. Kontrollera, om du använder ett lim med en kemisk härdning katalysator, använder du inte för mycket, eller limma ett avsnitt som du inte har tid att avsluta innan limmet torkar.
12

Trim kanterna När bindemedlet torkar. Upprepa denna process på varje sida av skrovet och aktern, staggering vinkeln med varje skikt. Se till att du inte klämmer eventuella luftfickor i lagren.
13

Sand skrovet smidig. Täck den i ett enda skikt av glasfiber mesh och försiktigt tillämpa glasfiber harts med en resinspack. Båten kan nu monteras ut som du tycker passar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104847.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.