Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man uppgraderar elpanelen i en Catalina 36

Catalina är en populär och prisvärd segelbåt designad av Gerry Douglas i Catalina Yachts. Lanserades 1984, är den första iterationen eller MKI en välbyggd båt, men decennier i en saltvatten miljö kan orsaka korrosion nästan var som helst på en båt. Medan kabeldragning är gjord av låg-korrosion metall och hölje av plast isolering, är panelen känslig för oxidation. Den kan bytas ut helt enkelt på grund av korrosion. Du kan också uppgradera till en panel som har fler kretsar än beståndet panelen, du vet aldrig när du kan behöva dem. Saker du behöver
Multimeter
Elektrikers verktyg förare
skruv
Små klistermärken
spetsig markör Review, Digital kamera
extern ljuskälla
Ny 30-amp panel
Måttband
Jigsaw
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort alla strömkällor. Den Catalina 36 har många av dem: ett batteri bank med två batterier, landström och möjligen en oberoende generator. Du kommer att få arbeta med batteridrift eller bifoga lampor och elverktyg till en oberoende generator som inte driva fartyget.
2

Ta bort fronten på den elektriska panelen. Med en multimeter, dubbelkolla ledningarna att se till att det inte finns någon levande ström.
3

Fotografera insidan av panelen med en digital kamera för senare referens. Väl upplysta fotografier kan vara till stor hjälp när ledningsdragning eftersom det är omöjligt att komma ihåg varje detalj av ett ledningsnät. Gör detta trots märkning trådarna, som etiketter kan lossna.
4

Etikett varje anslutning där en kabel fäster den elektriska panelens ram.
5

bort varje tråd från ledningspanel.
6

Bryt huvudströmmen linjer driver de elektriska staplar inuti elskåpet. Dessa bör vara de sista och största ledare anslutna till panelen. Se till att de inte faller bort från panelen plats, eftersom du kommer att behöva dem. Tejpa dem på plats eller ens zip-tie dem så de stannar kvar.
7

Installera en 30-amp AC Marine elpanel som matchar din ursprungliga panelen, men uppgradera den med en panel som har plats för ytterligare kretsar och brytare.
8

Mät den nya panelen ramen och skär i väggen för att rymma panelen.
9

Skruva den nya panelen ramen på plats, ny ledning dras de viktigaste makt.
10

Koppla en tråd i taget, anslut den till den nya panelen switch eller bildskärm, och etiketten på den nya platsen innan du gör något annat. Du kan ersätta tillfälliga etiketter senare, med snyggare permanenta om du gillar. För nu, se till att du hålla ordning.
11

Fortsätt omkoppling av kablar till brytare på den nya panelen tills du har portats alla kablar till den nya ramen.
12

Lägg ytterligare kretsar nu om du planerar att använda dem. Eller lägg till ytterligare instrumentation genom att montera närheten på väggen och ledningar enligt de komponenter instruktioner.
13

dit den nya panelen ansiktet. Ersätt temporära etiketter med lätt att läsa, permanenta etiketter.
14

Återkoppla batteripolerna och /eller landström.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104844.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.