Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Återställa en Jon båt

En Jon båt är en flatbottnad aluminiumbåt som sportfiskare använder för att fiska i grunda vatten och båtentusiaster rida i för att navigera vikar. Jägare gynnar även dessa båtar eftersom den platta botten ger ett stabilt underlag för att avfyra ett gevär, pilbåge eller armborst. Jon båtar består av båtens skrov, och två eller tre trä säten bänk som spänner över bredden på båten. Dessa båtar sträcka från åtta till 20 meter i längd och spänner en bredd på fem meter. Saker du behöver
bockar eller lådor
Giftfri aluminium primer
Paintbrush
Stålborste
Handdukar
Caulk
Silikontätning
Saw
Trä
Half-tums träskruvar och bultar
Microfiber handdukar
Paint skrapa
Dammsugare
Koltjära epoxy
Aluminum epoxy
Tidningar
SPACKEL
Wrench
Skruvmejsel
diskmedel
Drill
Visa fler instruktioner
1

Rengör insidan och utsidan av Jon båten. Sätt upp båten på ett par bockar eller lådor och skrapa bort eventuellt fett, smuts eller stora bitar av smuts med spackel. Dammsug återstående smuts, döda insekter eller löv från insidan av båten och sedan tvätta båten med en microfiber handduk, stålborste och diskmedel och vatten.
2

Skrapa bort den gamla primer eller något måla från inre och yttre med stålborste och måla skrapa. Torka båten med handdukar eller låt det sitta över natten för att torka. Addera 3

Linje golvet nedanför Jon båt med tidningar och dumpa en hink vatten inuti Jon båten. Vänta några timmar och kontrollera om något vatten har läckt igenom skrovet.
4

Vattentät med Jon båten om den läcker. Re-täta eller tillämpa silikontätningsmedel läckande nitar och sedan täcker alla nitförband med stenkolstjära epoxi. Patch några små läckor med en aluminium epoxi, och sedan låta båten torka över natten.
5

Applicera ett nytt lager giftfria aluminium primer till det inre av Jon båten. Låt det torka över natten och tillämpa en annan jacka. Sätt Jon båten nedåt på bockar och upprepa detta steg för utsidan av skrovet.
6

Ta bort de gamla träbänkar om de har försämrats genom att skruva loss dem från båten. Mät längd, bredd och tjocklek av sätena och längden och tjockleken av de gamla skruvarna. Inköp vattentät, tryckimpregnerat trä av samma tjocklek som den gamla trä och skruvar av samma djup och tjocklek.
7

Trace en översikt över de gamla stolarna på träet. Skär nya säten med sågen för att passa dimensionerna hos de gamla stolarna.
8

Mark hål i nya säten med en penna där stolarna linje med ankare i hålet. Sätt en borrkrona av tjockleken av de träskruvar i en borr. Borra nya hål i träet.
9

Installera de nya platserna i Jon båten. Lägg de nya platserna där de gamla brukade sitta i Jon båten och tillämpa några silikon eller täta i hålen. Skruva nya woodscrews genom de nya platser till ankarna i båtens skrov med borr eller skruvmejsel och sedan fästa dem på plats med bultar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104842.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.