Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Jet Header Boat Exhaust

Ibland får avgassystem rubriker spruckna eller bucklig. De kan repareras, även om det tar en skicklig svetsare att svetsa slangen. Nyckeln till en effektiv reparation är att återställa en jämn innerdiameter till huvudet så reparationen har ingen effekt på luft avgaser som strömmar genom samlingsröret. Det är ingen skillnad mellan att reparera en nick från en jet båt mot någon annan typ av båt. Men med marina applikationer, måste du överväga material. Ofta metaller som används för båtar är höga i nickel eller krom eller rostfritt stål. Även din svetstråd ska matcha materialet i rubriker. Saker du behöver
Welder
Kapskiva
Plasma cutter
Vinkelslip
Rotary Tool Review Burr
Flap slippapper
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den skadade huvudet från motorn och rengör den noggrant. Du kommer att vilja rengöra insidan av huvudet också som kol uppbyggd i ett semi-slutet utrymme kan utgöra en brandrisk.
2

Skär bucklig området ut med en liten diameter cut-off hjul eller en plasma cutter.
3

Slipa bort all slagg eller borr från snittet med en hand fil eller en burr och roterande verktyg. Försiktigt de-burr innerdiameter.
4

Grind en dal halvvägs genom metall med en cut-off hjul eller små burr, längs sprickor i sidhuvudet. Om du har en kombination av sprickor och bucklor, använda en kombination av dessa tekniker.
5

Matcha en bit av stålrör till det område du cutout. Om du inte har en matchad bit, hand-peen platt lager på ett städ för att matcha formen att lappa sidhuvudet. När du har matchat diameter, slipa kanterna för att passa perfekt i tas bort dig.
6

Svetsa plåstret in är du bort. Du kan MIG svetsa det eller TIG svets plåstret om det är en stål-lapp. Även om vissa metaller såsom rostfritt stål kan kräva TIG-svetsning.
7

Weld längs sprickan, fyller dalen med din svetspuddeln.
8

Slipa svetsarna smidigt med en flik sliprondell kvarstad på en vinkelslip.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104836.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.