Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man väljer mellan en ponton eller däck båt

Båtar kommer i alla storlekar och utföranden, alla optimerade för att prestera på olika sätt under olika förhållanden. Deck båtar är något av en hybrid mellan den traditionella platt-däck ponton båt och traditionella V-skrov båt, erbjuder många av de fördelar och nackdelar med båda. Beslutet att köpa antingen båt är en personlig en som bör ta hänsyn till hur du använder båten, där du kommer att använda den och vem du kommer att ha ombord på båten. Instruktioner
1

Titta på dina driftförhållanden. Den primära skillnaden mellan en ponton båt och ett däck båt är att däcket båten har en V-botten i stället för pontoner. Den V-skrovet är mycket bättre på att skära genom vattnet och hyvling upp i hög hastighet, medan pontonen starka sida är motstånd side-to-side rulle. Smala pontoner kommer inte att hålla en ponton båt upp och ur vattnet som en fet V-skrov kommer att göra, vilket gör den mer lämpad för lugna ytor eller personer med mild - en till två fot - sväller. Medan några mycket stora och specialiserade pontonbåtar kan ta större sväller, den grundläggande designen fortfarande inte lämpar sig att pitch
2

Bedöm ditt behov av snabbhet och bränsleeffektivitet. Pontonbåtar som regel är effektiva vid låga hastigheter eftersom vatten flödar runt pontonerna i stället för under dem. På grund av detta går nästan alla av motorns energi till driva båten framåt stället för att trycka bågen uppåt. En V-skrov båt är oftast inte så effektiv vid låg hastighet som en ponton båt, men dess förmåga att stiga upp och ur vattnet gör det mer effektivt vid högre farter. Inte att pontonbåtar som helhet är oförmögna hyvling eller nå mycket höga hastigheter, de bara kräver mer kraft och bränsle för att göra det.
3

Bestäm hur du använder båten, och hur dina passagerare kommer att använda den. Tänk på en ponton båten som en flytdocka med en motor, mycket stabilt när man sitter stilla och cruising i låga farter med massor av plana golvet. V-skrov båtar, medan de kan erbjuda en genomgång isle framifrån och bakåt, normalt saknar helt plant golv i en ponton båt, och lutar mer med passagerartrafik. Denna tendens till rock och begränsning i passagerartrafik gör V-skrovet mer lämplig som en vagabond eller fiskefartyg än en mobil ö där för att festa eller umgås.
4

Undersök din budget, underhållsbehov , har använt material och vattnet du använder dem i. aluminium pontoner, liksom de som gjorts av de flesta andra typer av metall, inte särskilt njuta nedsänkning i saltvatten. Även ponton båtar byggda för användning i saltvatten kommer inte att stå upp för det för evigt, så småningom syra-liknande saltvatten kommer att hitta ett sätt att penetrera något och korroderar den. Glasfiber, å andra sidan, kunde bry sig mindre vad det flyter på så länge det inte är en damm full av aceton. Även sötvatten så småningom kommer att ta en vägtull på någon metall som regelbundet berör det. Medan pontonbåtar kan vara billigare att köpa nytt, kan dollar sparas nu kommit tillbaka för att bita dig senare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104835.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.