Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att skarva ett Bogsering träns för en Jolle

Skarvning en bogsering träns för en jolle kräver vissa grundläggande Marlinspike sjömanskap, som kan introducera dig till denna båtliv aspekt, särskilt viktigt för seglare. Marlinspike sjömanskap hänvisar till Marlinspike, används ett verktyg för att ångra knop och linor rep. Även om det inte är nödvändigt vid skarvning en enkel bogsering träns, det är ett snyggt och praktiskt verktyg att ha ombord. En grundläggande tredelat rep skarv med ett öga, som kallas ett öga skarv, är allt du behöver för att bogsera en jolle. Med lite tålamod och uppmärksamhet på detaljer, är det lätt genom en novis linje-skarvaren. Saker du behöver
Treslagen rep
Maskeringstejp
Cigarettändare
Marlinspike
liten skruvmejsel
magi markör
Visa fler instruktioner

1

Smält ena änden av ett tredelat rep (nylon eller hampa) med en cigarettändare. Detta tätar linjens individuella trådar, så att de inte säras under skarvning processen.
2

Räkna 16 kronor på den smälta linjens slut. En krona är bulorna gjorts av repet strängarna som de överlappar linjen. När 16 kronor räknas, linda en bit maskeringstejp över repet, där den 16: e krona slutar och 17th börjar.
3

Loop ett "öga" stort nog för din bogsering träns. Ögat slingan måste vara tillräckligt stor för att passa över några klotsar det kan knytas till. När ögat loopas, radas upp repet slut med den stående raden. Wrap maskeringstejp runt den stående linjen, så det är även med bandet på den andra linjen. Vira bandet tätt runt båda linjerna för att förhindra linjeval från splaying förbi tejpen.
4

Identifiera den första kronan på stående linjen (den längsta raden av betsel) under bandet. Lossa krona med en liten skruvmejsel eller en MÄRLSPIK, precis tillräckligt för att placera en av de arbetande delarna från den sneda delen av linjen inuti. Sätt i mitten arbetar strängen, dra det igenom, och markera denna tråd en gång med en magisk markör för identifiering.
5

Ta arbetar strängen till höger om mitten strängen, och placera den över den första undangömt strängen och under nästa kronan. Lossa kronan först, så strängen passar inuti. Dra denna tråd igenom och markera den två gånger med magisk markör.
6

Vänd hela ögat skarv över, och skarva den sista arbetsdagen strängen. Lossa nästa kronan i rad, placera arbetar strängen under de föregående två skarvar, och sätt in den under lossade nästa kronan. Dra strängen igenom.
7

Använd samma skarvning metod för att fortsätta skarvning varje sträng i ordning. Placera varje tråd under de föregående skarvar, och infoga dem i nästa kronan, kom ihåg att vända ögat skarven över att skarva den tredje arbetsdagen strängen. Fortsätt skarvning varje sträng minst fyra gånger. När du är klar, är tredelat öga skarv redo att använda som en bogsering träns för din jolle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104831.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.