Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en V8 på en inombordare Båt

Använda hydraulisk hävstång gör montering av en mycket tung inombords båtmotor möjligt. För små till medelstora inombordsmotorer båtar, en vanlig bilmotor kran eller "cherry picker" kommer att fungera. Större båtar kommer att kräva en industriell hissa. Tekniker kommer att variera beroende på den specifika båt, motor och slutdrivsystemet, men den grundläggande processen är densamma, så länge som motorn viken är tillgänglig från ovan. Saker du behöver
Engine hissa
Sockets
Måttband vinkelhake eller lod
En assistent
Visa fler instruktioner
1

Leta upp motorfästen på din motor. Det kommer att finnas fyra av dem, var och en med ett eller flera skruvhål vid basen av motorblocket.
2

Kedja motor till din hissa. De flesta motorer har krokar för montering lyft på motsatta ändar av motorn huvudet Addera 3

Lyft motorn så oljetråget lyfts sightly av din verkstadsgolvet -. Samma avstånd du vill ha det från skrovet på din båt.
4

Mät placeringen av motorn monteras från marken och från varandra. Du kan använda en kvadrat eller en lod-bob för att markera en plats på verkstadsgolvet direkt under varje motorfäste, sedan mäta höjden på fästet från marken och det avlägsna och relativa placeringen av varje mount till de andra.

5

Mät dina motorfästen, vilket gör att de passar din motor. Annars måste du tillverka eller köpa fästen och lokalisera dem.
6

Lyft motorn över motorrummet och börja sänka den långsamt på plats, med en person som styr motorn och ett annat operativsystem lyften . Sänk motorn inom ett par inches av motorfästen.
7

Justera placeringen av kranen (eller båten om det är på en trailer) framåt och bakåt för att finjustera inriktningen av motorn med fästen, sedan försiktigt in den på plats.
8

Börja trär varje bultarna motorfästet. Du kan behöva vicka motorn lite fram och tillbaka om någon av bultarna är svåra att gänga.
9

Dra åt varje skruv. Nu är du redo att installera motor tillbehör, t.ex. batteriet och vattenpumpar, och installera eller bifoga ditt slutdrivsystemet till drivaxeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104817.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.