Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Konvertera våta avgaser till torra avgaser på båtar

Blöta avgassystem, även känd som vatten-injicerade avgassystem, används ofta på mindre båtar. De används ofta i samband med avgassystem som rutt avgaser genom skrovet och avsluta aktern på båten, snarare än rakt upp genom en skorsten. Vattnet injektion dämpar både buller och vibrationer som kan vara betungande särskilt i kabinen kryssare där bullriga avgaserna kan vara bara fötter från passagerare. Saker du behöver
Gummi Automotive Hose
mattkniv
Slangklämmor
skruvmejsel
Nötter Aluminium Mössor och bultar
Tap and die in
Visa mer Instruktioner
1

Skaffa eller tillverka en vattenreservoar som passar nära dina avgasgrenrör. Akta dig för att använda vinyl om det är nära nog för att smälta. Svetsad aluminium eller rostfritt stål är bra alternativ eftersom de inte är brandfarligt och är anti-korrosiva för marina applikationer.
2

Installera ett inlopp tapp nära toppen av din behållare och ett utlopp tapp nära botten. Diametern ska vara något mindre än den innerdiameter vattenslang utfodring din motorns kylsystem och har en liten, upphöjd kant för att hjälpa fästa vattenslang.
3

Tillverka ett fäste för din reservoar. Utnyttja befintliga fästet bultar, säkerhetskopiera dem ur de komponenter de innehar, sedan lägga reservoaren fästet innan åter bultning din nya konsol tillsammans med den ursprungliga komponenten, t.ex. en förrätt eller annan komponent.
4 < p> Splice en T-skarv slang korsningen i vattenslangen nära utloppet från din vattenpump. Skiva slangen på mitten, bildspel slangklämmorna över varje sida av skivan, för in inline ändarna av t-leden, skjut slangen över skarven-ändar och fäst med slangklämmorna.
5 < p> Skär ett tvärsnitt av slang som når från T-leden till reservoaren ett bildspel slangklämmor över varje ände, skjut slangen över slangen tapparna och fäst med dina slangklämmor, ansluter din försörjning vattenpump till din behållare.
6

Borra ett hål i alla dina avgaser samlare precis efter grenröret (er) samlas i ett enda rör. Placera en bult över hålet och klibb-svetsa den på plats och sedan svetsa omkretsen av bulten fast till avgasröret kollektor bildar en gängad inloppsport.
7

Tillverka eller köpa en koppling som har en slang tapp i ena änden och gängor på den andra. Tapparna ska matcha de andra tappar i din krets och den gängade delen ska para med nut-trådar svetsade till ditt avgassystem samlare. Hela enheten kan bearbetas eller två kan svetsas eller löds samman.
8

Borra ett hål genom den gängade delen av din koppling, tryck sedan på den första fjärdedel av en tum av hålet med gängor som passar vanliga förgasarmunstycken. De små hålen i strålarna kommer finfördela vattnet i avgaserna.
9

Thread kopplingen i din nygjorda vatten injektionsport bult.
10

Anslut vattnet jet koppling till reservoaren utflöde tappen. Din vattenpump kommer nu trycksätta systemet och injicera en fin stråle av vatten i ditt avgassystem, dämpning sitt sound.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104812.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.