Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man använder en Becker Roder

Vikten av ett roder kan inte underskattas, även om relativt små, dessa viktiga maskiner är ansvarig för förflyttning av fartyg genom förrädiska vatten, vägleda det skulle vara hopplöst farlig utan exakt styrning. Becker roder är kända för att vara relativt lätt att manövrera samtidigt för lägsta möjliga bränsleförbrukning, de är också hållbara i is, har den minsta storleken på styrväxeln och erbjuda sina kaptener den högsta säkra mot böjningsvibration. Som med alla roder, kan dock Becker rodret inte användas på ett säkert sätt utan tidigare kunskap om hur man bäst använder den. Instruktioner
1

Håll vinklar under 35 grader vid full hastighet, eller accelerera till den grad full fart, för maximal sidokraft. Vid denna punkt flik av den bakre kanten av den huvudsakliga roderbladet bör vara ca 70 grader från admidships, två gånger den för de viktigaste roderbladens. Dessa vinklar kan du skapa ett effektivt vattenflöde på rodret sugsida. Vinklar större än 35 grader resulterar i en brist på sidokraft på fartyget, med den ytterligare olägenhet av en extra turbulent vattenström.
2

Använd vinklar 45 grader eller mer vid manövrering en Becker roder på ett fartyg medan fortfarande i en hamn under processen för förtöjning eller unberthing. Vid denna hastighet och under denna roder vägledning, bör klaffen vinklarna vara på 90 grader eller mer, som vid lägre hastigheter vilket gynnar Becker roder som ska användas som en Akterpropeller, som stöd i fartygets manöverförmåga i trånga utrymmen, till exempel en hamn.
3

Använd vinklar på 10 grader eller mindre (20 grader för klaffen) när man kör bakåt. Vid användning av större vinklar inte visar sig vara för farligt med Becker roder systemet i dessa betingelser kommer mindre vinklar tillåta för den största vattenflödet till propellern. Större vinklar skulle kunna negativt påverka vattenflödet till propellern systemet.
4

Använd minsta framåt propellerstigning för maximalt vattenflöde till rodret. Denna tonhöjd hastighet kommer att möjliggöra en ordentlig mängd vatten att strömma runt roderbladet, garantera säkerheten för rodret systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104801.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.