Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Shakespeare Trolling Motor

Felsökning och reparation av smärre problem med en Shakespeare trolling motor är betydligt lättare än du kanske tror, ​​men eftersom Shakespeare inte längre tillverkar delar till sin gamla modellen trolling motorer är stora skador oftast katastrofala. När fråntagen sin yttre plastskal består Shakespeare trolling motor för ingenting mer än en elektrisk motor, en propeller axel, propeller och potentiometern används för att styra motorns varvtal. När du är bekant med dessa delar och det problem du upplever med motorn, kan du spåra oftast problemet ganska snabbt. Saker du behöver
Skruvmejsel
djupt cykel batteri
Bilbatteri
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut Shakespeare trolling motorns elektriska leder till en djupt cykel batteri för att avgöra om problemet är elektrisk. Om du inte har någon makt, spåra de elektriska ledningarna i motorns drivenhet och kontrollera så att kablarna inte är avskalade och korsas, och att elkablar har inte lossnat. Om så är fallet, dra ledningarna med en skruvmejsel och försök igen.
2

Hook den elektriska leder upp till ditt bilbatteri för att avgöra om problemet är med den djupt cykel batteri. Om motorn arbetar på bilbatteriet, då djupurladdningsbatteri behöver bytas. Om detta inte löser problemet, koppla ur bilbatteriet, ta sedan bort det övre plasthöljet från Shakespeare motorn. Inspektera ledningarna från kretskortet till den elektriska motorn att vara säker på att de inte har lossnat. Dra dem med skruvmejseln om de har lossnat. Om du ser svarta sveda märken på motorhuset eller kretskortet, då delarna har brunnit ut och behöver bytas ut. Eftersom dessa är viktiga komponenter i motorn, överväga att byta hela motorn i stället för att reparera den gamla.
3

Inspektera propellern för skador om problemet är att båten inte rör sig framåt när gasspjället roteras. En knäckt propeller kan ersättas, men du kanske vill byta propeller om du märker tecken på stort slitage på propellerns framkant. För att byta ut propellern, ta bort den kvarhållande bulten vid slutet av propellern med en hylsnyckel och ta bort propellern. Ersätt den med en ny propeller och sedan installera om bulten.
4

Vrid propellern för hand med den elektriska strömmen kopplas bort för att testa propelleraxeln för skador. Om du känner att propellern fastnar på ena sidan av en fullständig revolution av prop, är propelleraxeln böjd. Denna skada kan inte repareras eftersom Shakespeare inte längre tillverkar delar som dessa. Motorn kommer att behöva bytas ut om detta är problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104798.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.