Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur fort kommer en 15 fot aluminium båt med en 20-hk motor Go?

Båtar är ungefär som flygplan i mikrokosmos. Båda arbetar inom flödet av ett fluidum, båtar göra just det vid mycket lägre hastigheter, och de kan - till viss del - lämna den vätska. En båtens skrovform, vikt och effekt är de tre viktigaste faktorerna när prestanda är berörda. När allt är den mindre båten finns i vattnet, desto mindre arbetar motorn måste göra för att driva det. Instruktioner
1

Bestäm vilken typ av skrov du har. Detta och vikt, inte längd, är de två ytterst viktiga faktorer vid beräkning av en båtens potentiella toppfart. En god del av en båt är faktiskt ur vattnet med hög hastighet, och endast den del i vattnet kommer att spela en roll i båtens topphastighet. De formler för att räkna ut skrovet verkningsgrad konstant från skrovet är oerhört komplexa, vilket kräver data och matematik grader. (Se "Tips" för några vanliga konstanter skrov effektivitet, och välja den som bäst passar din båt.)
2

Väg båten. Det finns tre sätt att göra detta. En, guesstimate genom tillsats båtens fullastade tillverkarens vikt, vikten på de åkande och alla redskap och vikten av bränslet belastning. Två, använd båtens deplacement i vatten som en guide (inte mycket nytta om deplacerande markeringar finns på sidan) eller så kan du väga båten och trailern på en uppsättning av truck-stop skalor. Den tredje är förmodligen den enklaste metoden, väga dragfordonet och tomt släp först, och sedan väga lastbilen, släpet och båt tillsammans. Lägg i vikt för antalet och massan av potentiella passagerare.
3

Dela den totala axel hästkrafter (20) med vikten (säger £ 500 inklusive två passagerare). För denna båt, får du 0,04. Multiplicera kvadratroten av det numret (motsvarande 0,20) genom skrovet konstanten nedan. Till exempel, anta att du använder en flatbottnad konstruktion, skrovet konstant för det kommer in på 220. Så 0,20 multiplicerat med 220 är lika med 44 mph, och det är den teoretiska maxhastigheten. Detta kan också vara 36 mph för en långsammare V-skrov, eller 60 mph för en riktigt snabb, race-spec tunnel-skrovet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104797.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.