Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Återställa en Cayuga Båt

Återställa Cayuga båtar är en praxis inte ska underskattas. Eftersom de är av trä-skrov båtar, det finns överväganden du måste ta hänsyn till att du inte skulle behöva oroa sig för med aluminium eller glasfiber båtar, alldeles särskilt med avseende på båtens skrov integritet. Om det har invaderats av insekter som termiter eller hästmyror, kanske du upptäcker att båten inte är salvageable. Å andra sidan, när den är helt återställd, kan Cayuga båtar vara en stor vagabond för din dag på sjön. Saker du behöver Flighter Palm sander
180-slippapper
Wasp och hornet killer
färg eller bets
Paint spruta
Marine mattor
Razor kniv
Marine grade mattlim
Visa fler instruktioner
1

Undersök båten kritiskt att avgöra vilka delar av Cayuga båten måste återställas, och vilka delar kan vara ifred. Detta är särskilt viktigt eftersom du kommer att finna att det inte finns några off-the-shelf restaurering delar tillgängliga för dessa vintage båtar. Metallslöjd måste vara specialtillverkade om alltför illa skadad. Lyckligtvis kan de flesta av tillverkningen tas hand om dig själv.
2

Kontakta en butik förkromning att rengöra och reparera båtens metallslöjd som inte är alltför svårt skadad. Detta kommer att omfatta fönsterkarm och knapar förtöjning, liksom eventuella trim bitar. Var extremt försiktig när du tar bort dem, som vintage båt trim är sällsynt och dyrt att ersätta om brutna.
3

Strip originalet avsluta båtens trä skrov. Detta görs med en standard palm slipmaskin försedd med 180-slippapper. Titta noga när du tar bort färgen för eventuella tecken på insektsangrepp. Om du hittar hål såsom hålen snickare bin, måste du kontrollera så att hålen inte är fortfarande aktiva. Spraya insidan av hålet med geting och bålgeting killer om hålet förblir aktiv. Håll utkik för torr röta och träpaneler som drar upp, liksom. Dessa kommer att behöva bytas ut innan båten kan lanseras.
4

Byt ruttnat eller skadat virke på båten, och sedan bestämma om du vill måla båten sina ursprungliga färger eller bets trä . Även målning kommer att behålla sitt ursprungliga utseende, kommer färgning båten producera ett mycket annorlunda utseende utan mycket extra besvär. Välj marin kvalitet måla och fläckar för detta steg, och applicera materialet med en spruta för att få en professionell finish.
5

Installera om beslag efter att de har återvänt från repareras, och När båten har målats eller färgade, men innan du installerar det inre eller motorn på båten.
6

Installera ny marina mattor i golvet i Cayuga båten innan ha klädseln gjort. För att göra detta, helt enkelt få en längd av marint mattor som matchar balken och längden på Cayuga ursprungliga golvet, använd den ursprungliga mattan för att beskriva var du kommer att behöva klippa nya mattan, och trimma mattan för att passa med en rakkniv kniv. När mattan är figursydd, kan det vara limmade mot båtens golv med en marin-grade matta lim. Kontakta en professionell tapetserarverkstan att återställa de ursprungliga platserna i vagabond
7

. Om du vill, kan du också välja att installera en senare modell båtens säten i Cayuga. Om du gör detta, välj en båt som har ungefär samma bredd och längd på din båt. Du kommer att finna att de beslag som monterar sätena i den nyare båten då kommer att kräva mindre tillverkning från din sida för att få dem att passa korrekt.
8

Rebuild Cayuga ursprungliga motorn eller ersätta den med en motor samma årgång. Utombordsmotorer för dessa sportbåtar sällan junked såvida de inte är fullständigt förstörda. I de flesta fall kommer konservatorer finna att acceptabla kör ersättare motorer kan erhållas från reparation specialitet motor butiker som ger dig en rabatt i utbyte mot den gamla motorn som en kärna. Ombyggnad vintage utombordare själv kan vara en utmaning, särskilt om motorn inte har körts i flera decennier. Utan omfattande erfarenhet av att återuppbygga dem, kommer du att spara pengar genom att köpa en ny motor snarare än att försöka använda den gamla motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104795.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.