Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

De bästa sätten att minska en glasfiber båt

För reparation eller modifiering på din glasfiber båt, kan du behöva skära genom härdade glasfiber. Oavsett om du skär igenom skrovet glasfiber, stöd, däck eller överbyggnad, är glasfiber båtar kraftigt byggd med glas och härdat polyesterharts. Harts och glas damm från cut-harts är en hälsorisk som inte bör andas in, så du bör bära en respirator. Börja med ett hål och Scribe
p Om du skär ett hål för att installera ett nytt fönster till exempel, vill du klippa precis rätt storlek: inte alltför mycket, som kräver svåra lappning och inte för lite , kräver laborsome arkivering och slipning. För att göra detta använder en mall och försiktigt skriftlärd mönstret på glasfiber. Genom att använda en mall kan vara mycket mer exakt än att försöka replikera mätningar av en komplex form. Scribe den med ett spetsigt permanent markör eller något som kommer att vara lätt att se även med lite glasfiber damm på den. Borra ett startpaket hål för sågblad. Om din form har även radier, överväga att använda en hålsåg för dem, och sedan ansluta dem med en rak-skärteknik.
Kapskiva

A cut- off hjul med en tunn, sliprondell är eller metallskiva med en fintandad kant är en stor glasfiber skärande verktyg. I själva verket är det mycket likt en läkares metod att skära av glasfiber avgjutningar, bara du kommer att använda en vinkel-kvarn istället för ett litet roterande verktyg. Var försiktig när du använder en kapskiva dock, eftersom du måste sätta press vinkelrätt mot ditt snitt, vilket gör det lätt för hjulet att binda eller vandra din cut-märket.

Jigsaw

Ett pussel är mycket kapabel att skära glasfiber i ganska små mängder, om du har en skarp, aggressiv blad med djupa spår i tänderna. Starta pusslet i pilothålet du borrade. Flytta stadigt längs din cut-line. Det är lättare att kontrollera än en kapskiva, delvis för att det har en platt bas som trycker mot din arbetsyta.
Tigersåg

En tigersåg, ibland kallas sågar-allt, är i grunden ett mycket stort pussel. Det är emellertid mer kraftfull och bladen är större. Som ett pussel, beror dess effektivitet på ditt val av blad. Du vill ha något stel som inte binder. Du vill ha vassa tänder med tillräckligt krok för att rensa de skurna glasfiber spån. Utnyttja de triggers som att styra hastigheten på bladet hjälper dig att kontrollera din klippa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104783.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.