Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man ska täcka en båt Trä skrov med Aluminium

Förstärka en träbåt skrov med aluminiumplåt är en process som stärker slagseghet på din båt och öka båtens vikt. Om problemet du vill rätta är försämringen av båtens struktur, kanske du tycker att det är billigare och säkrare att köpa en ersättare båt. Om du vill lägga aluminiumplåt på din träbåt skrov, men du kan göra det genom att följa några enkla steg. Saker du behöver
Sandpapper
Vattentät lim
borrmaskin
Borrspetsar
Visa fler instruktioner
1

Vänd båten upp och ned så att du kommer att ha obehindrad tillgång till botten av skrovet. Det hjälper att ha flera såg hästar som att placera båten så att det är lättare att arbeta med.
2

Sand skrovet noggrant för att avlägsna eventuella flingor färgen eller annat skräp från skrovet som kan orsaka limmet inte fastnar på trä eller aluminium.
3

Sand ena sidan av aluminium så det är en grov kant för limmet att fästa sig på.
4

Applicera vattenfast lim på ruggade sidan av aluminiumplåt, sprider det runt för att täcka hela plattan. Innan limmet torkar, trycker plattan mot trä skrovet på båten, med början vid akterspegeln nära den övre skenan. Överlappa nästa stycke aluminium en halv tum över denna pjäs mot köl. På nästa v närmare framsidan av båten, överlappa den raden över den bakre raden med minst en halv tum. Fortsätt att göra detta tills du har helt täckt hela skrovet med aluminiumplåt.
5

Borra små hål i kanterna runt varje aluminiumplåt, men inte borra i båtens trä skrov. Genom att inte borra in i skrovet, kommer sits tätt in i träet av sig själva, att hjälpa till att hindra dem från att backa ut som båten skruvarna används. Hålen ska vara något mindre än storleken på de skruvar som du kommer att säkra plattorna med.
6

Montera borrmaskin med en skruvmejsel lite och installera skruvarna som håller aluminiumplåten i plats. Medan limmet du tillämpat håller plattorna ganska bra, är det viktigt att förstärka plattorna så att de inte tillåter vatteninträngning.
7

Stryk på silikontätning på alla kanter och alla skruvskallarna för att garantera en vattentät passning. Låt silikonet att inrätta minst två dagar innan du försöker att flyta båten eller vändas rätt sida upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104778.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.