Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Stötar vs Distanser för Lift

Innan beslut fattas om vilken typ av lyft som bäst passar dina behov och budget, måste du skilja mellan chocker och fjädrar, och skingra missuppfattningen att enbart chock hiss kommer att höja höjden på din lastbil. En fjäder byte är vad som faktiskt lyfter din lastbil, en chock hissen är en fjäder hiss som lyfter hela fordonet, inklusive kroppen, ram och drivlinan komponenter ovanför hjulen. En spacer eller organ, hiss använder bara block för att höja kroppen ovanför ramen medan motorn, transmissionen och drivlina bitar i samma ställe. Det är viktigt att tänka på flera aspekter av lyftet när man väljer mellan en fjäder och spacer lyft för din lastbil eller jeep. Kostnad

En fjäder lyft kräver nya chocker, fjädrar och andra församlingar fjädring som har en högre materialkostnader än blocken används för en spacer hiss. Installationen av en fjäder lyft kräver också fler arbetstimmar och mer erfaren arbetskraft för korrekt installation, medan en spacer hissen är mindre arbetskrävande, sänker installationskostnaden för en spacer hiss.
Markfrigång

En fjäder lyft höjer sig hela trucken ovanför hjulen, vilket möjliggör ökad tillvägagångssätt, avgång och drive-över vinklar, vilket gör det till ett val för den som söker ökad off-road prestanda. En spacer hiss höjer kroppen av lastbilen ovanför ramen, som inte ökar de tillvägagångssätt, avgång eller drive-over vinklar av din ride, detta gör spacer lyfta ett val för dem som bara vill ha det visuella intryck av ett upplyft truck och större däck.
Hantering

En fjäder lyft ökar fjädringsväg på din bil eftersom det faktiskt uppnår målet att lyfta din lastbil genom att lägga funktionell fjädringsväg under din ride. Våren hissar ger din lastbil förmåga att absorbera större påverkan samtidigt öka fjädring artikulation. En spacer hissen ökar inte funktionell fjädringsväg för artikulation, och erbjuder inte off-väghållning fördelar för din lastbil. Dock behåller en spacer hiss också fabriken suspension av din lastbil, vilket gör det hantera samma på vägen, vilket gör att du inte har det alltför fjädring bob eller organ mager som kan plåga lastbilar med vårens hissar
.
Rollover

Lastbilar med fjäder hissar har en högre tyngdpunkt eftersom ökade suspensionen ökar höjden av kroppen, ram, motor och transmission. En spacer hiss höjer kroppen ovanför chassit, lämnar det ursprungliga fordonets tyngdpunkt mestadels intakt. Detta gäller endast när man jämför de två stilar av hissar till varandra, dock, och du måste vara medveten om att både typen av hissar gör öka sannolikheten för en rollover, eftersom de båda höjer tyngdpunkten.

Liftability och Estetiska

Spacer lyfter allmänhet början ut på 3 inches i total lift, begränsa mängden av hissen och storlek av däck du kan uppnå när man använder denna typ av hiss. Suspension hissar kan gå upp till 2 meter i truckens totala höjd, beroende på dina önskemål. En lastbil med en suspension lift tenderar också att titta och köra mer professionellt eftersom hela kroppen höjs över axlarna och lastbilens höjd motsvarar fjädringsvägen. En lastbil med en spacer hiss sitter ovanför chassit, öka mängden synliga chassi under ramen, förringar som från visuella intryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103321.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.