Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur Jorda Drivlina av en fyrhjulsdrift

ansvarar för att överföra kraften från motorn till hjulen, består en fyrhjulsdriven bilens driventrain av transmissionen, överföring fall, drivaxel och differential. Elektrisk DC-ström, som används i bilar, jämförs ofta med vatten som rör sig genom en slang, det kräver en utgång för att fullborda kretsen. Underlåtenhet att jorda drivlinan i ett fyrhjulsdrivet fordon kommer att lämna andra kablar som är anslutna till chassit mottagliga för skador från överspänning. Saker du behöver Sida 2 motor-grundstötning kablar
Sandpapper, 150-grit
Wrench
2 muttrar och bultar med låsbrickor
Visa fler instruktioner
1

Ta en av växellådans bell-bostäder bultar, med hjälp av en skiftnyckel.
2

Rengör området runt båda sidor av hålet, med 150-slippapper. Ta bort all smuts och fett ner till plåten.
3

Sprinten genom fästelement på ena änden av en jordkabel. Sätt tillbaka bulten till bell bostäder, med nyckeln.
4

Rengör området runt båda sidor av hålet i fordonets ram ner till plåten, med 150-slippapper. Hålet ligger i anslutning till överföringen balanshjulkåpan.
5

Fäst den fria änden av den jordande kabeln till hålet i ramen, med hjälp av en bult. Placera en låsbricka och mutter över bulten och dra åt muttern med en skiftnyckel.
6

Upprepa proceduren på den bakre differentialen för fordon med elektroniska eller aktiveras automatiskt fyrhjulsdrivna system. Fäst jordkabeln till en bult på differential lock och bilens ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103317.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.