Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man bygger en Mud Truck

Mudding, eller lera bloggat, är en off-road motorsport som har populär i USA Syftet mudding är att ta ett fordon, såsom en lastbil, genom en lera springa för att se vem som kan gör det längst. En lera lastbil behövs för att ange en av dessa tävlingar. Lyckligtvis kan du bygga din egen mud truck. Detta innebär att ta en lastbil och göra förändringar av verket för att det ska ha en chans att vinna. Saker du behöver
Fyrhjulsdrift Mud lastbil reservdelar däck
Lift kit
Differential kit
Uppsättning skåp
RTV silikon
prestanda delar
Mekanik verktyg
Winch
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en fyrhjulsdriven lastbil. När du köper en lastbil måste du se till att du är bekant med på listan över godtagbara klasser baserade på off-road motorsport säkerhetsföreskrifter. Detta innebär att uppmärksamma lastbilens motorstorlek.
2

Köp en uppsättning bilmekaniker s verktyg. Du måste ha rätt verktyg så att du kan göra nödvändiga ändringar på trucken. Dessa kan lätt köpas eller hyras från en lokal bil butik.
3

Höj lastbilen med hjälp av en lift kit. Hissen kit måste uppfylla specifikationerna i den valda fordonet. Höjning av trucken ger extra spelrum som behövs för att stödja stora lera däck och djupare körningar lera. Om en hiss kit inte används, kan du riskera däcken gnugga på hjulhusen på lastbilen.
4

Installera differentialväxlar för maximalt stöd. Du måste välja mellan begränsad slirning eller differentialbroms baserad på lastbilens hjul hastighet. Korrekt installation av en differentierad uppsättning maximerar effekten på både däck och motorn så att du kan navigera genom leran lätt. Du kan också använda en rad skåp för att öka dragkraften.
5

modifiera motorn med prestanda delar. Ändra och trimma din lastbilens motor kommer att säkerställa en högre produktion av hästkrafter och vridmoment, vilket gör det möjligt för trucken att prestera bättre i leran. Återigen, måste du vara uppmärksam på de klassificeringsförordningar i tävlingen du tänker mata.
6

Köp en uppsättning däck kvalitet lera. Mud däck är en nödvändighet för förbättrad dragkraft i leran. Överväga att köpa en uppsättning däck som är utrustade med tunga paddlar och stora håligheter. Dessa kommer att kunna gå igenom leran lättare än en grundläggande lera däck.
7

Täta lastbilen ordentligt. När du har utrustat bilen med rätt mudding utrustning du behöver för att bygga om det inre av lastbilen och motorn med silikon för att förhindra skador. Kontrollera att alla elektriska komponenter är ordentligt tätade för att undvika ett strömavbrott. Använda silikon på insidan av fordonet kommer att minska risken för rost. Detta bör tillämpas på alla exponerade ytor när du tar bort det inre mattor och headliner från lastbilen.
8

Installera en vinsch på lastbilen. Installera en vinsch rekommenderas, särskilt för allvarliga off-road mudding. En vinsch garanterar att du kommer att kunna dra din lastbil ur leran i händelse av att du fastnar, vilket är högst troligt i off-road Mudding tävlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103311.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.