Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur Fyrhjulsdrift Trucks Arbete?

Det tar inte ett stort språng av inspiration att tänka sig att gå från fyra hjul till fyrhjulsdrift. I själva verket sammanföll 4WD drivlina som vi känner den idag nästan med den första bilen själv, efter bakom första Benz Patent-Motorwagens med bara åtta år. Den detalj inblandade och nivå av finess har förändrats sedan dess, men förmodligen inte så mycket som du kanske tror. Hur 4WD anläggningsarbeten

Kärnan är ett 4WD-system något system som skickar motor eller drivkraft till alla fyra hjulen. De finns i tre grundläggande varianter: true 4WD, fyrhjulsdrift och oberoende fyrhjulsdrift. En sann 4WD-systemet låser mekaniskt de främre och bakre axlarna ihop med en fördelningslåda, och tillämpar en konstant 50/50 fram-till-bak power split när aktiv. En AWD-systemet använder ett center differential som tillåter de främre och bakre axlarna för att vända vid olika hastigheter, och ett IWD system använder en separat motor för att driva varje hjul.
Transfer Case Function

Transfer fall finns i två grundläggande smaker, antingen växel-eller kedjedrift. Geared överföringslådor fungerar mycket på samma sätt som en manuell växellåda på högkant, med en genomgående axel som driver bakaxeln och fungerar som en ingående axel. Ett kugghjul fäst vid genomgående axel anlitar en annan växel på främre utgående axel, när de två är låsta till varandra, delar makten jämnt framifrån och bakåt. Kedjedriven fall är lättare och tystare än växeldrivna fall men är inte lika stark.
Överföringsfallet Variationer

En överlåtelse fall kan använda antingen direkt köra enbart eller det kan innehålla ett andra intervall för rock-crawling och terrängkörning. Den lägsta kategorin "crawler gear" är vanligen inriktad på ett förhållande mellan 3 - och 6-till-1, och tillåter motorn att utöva betydligt mer vridmoment för att gå igenom stora hinder eller besvärlig terräng vid låg hastighet. Överföringen fall kan antingen integreras eller frånskild (AKA "gift" eller "separerade", respektive). En integrerad överföring fallet ersätter växellådans bolt-on bakre delen, som kallas svansen. Detta gör momentfördelaren och transmission effektivt en enda enhet. En frånskild överföring fallet är en separat enhet som bultar i chassit bakom växellådan, kopplat till transmissionen via en kort drivaxel.
Hubbar och Full-Time 4WD

Nästan alla 4WD lastbilar använder någon form av upplåsbara hjulnavet för att koppla bort hjulen från framaxeln är axel-axlar när de inte 4WD. Körning med hubbar permanent låst till axeln skulle resultera i en förlust av bränsleekonomi via ökad drivlina dra och eventuella skador på axeln och överföra ärendet. Många lastbilar använder automatisk låsning hubbar som engagerar när överföringen fallet gör, vilket gör att föraren kan koppla sitt system utan att få ut att manuellt låsa naven. Många "heltid 4WD"-system använder bilens hjulhastighetssensorerna eller andra apparater för att avgöra när lastbilen är på väg in i en skarp kurva. Överföringen fallet kommer då tillfälligt hoppar av 4WD och låt lastbilen att vända, sedan åter kopplas in när trucken rätar ut igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103307.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.