Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man använder 4X4 pickup

En fyrhjulsdriven lastbil, som vanligtvis kallas en 4x4, har förmågan att gå off-road på grund av alla fyra däck med ström från drivlinan. För att garantera säkerheten med din 4x4 pickup det finns vissa grundläggande regler att följa när du använder riggen. En 4x4 lastbil har vissa grundläggande funktioner, till exempel en shifter som engagerar fyrhjulsdrift eller tillbaka till standard tvåhjulsdrift på vissa modeller, medan äldre modeller kan kräva en förändring vid ratten. Instruktioner
1

Se till lastbilen är på en punkt och riggen är i neutralläge. Skjut reglaget till 4x4 inställningen. Placera trucken i växel och börjar köra. Gå till en tom parkeringsplats eller bred platt utrymme. Öva att vända och gå åt andra hållet med engagerade fyrhjulsdrift. Lägg märke till hur svängradie påverkas och hur det omvända är lite långsammare. Undvik att köra fyrhjulsdrift på trottoaren såvida isiga eller snöiga.
2

Gå till en off-road trail utsetts för off rod fordon. Gå till en brant backe med en mycket skarp vinkel som leder till downhill avsnittet. Kör brant uppförsbacke med en vinkel till spetsen. Korsa inte över till utförsåkning går rakt. Ta det på vinkeln för att undvika att bli "hög-jordad." Detta inträffar när trucken fastnar på en kulle apex. Gå i en vinkel.
3

Cross dalar och branta raviner i vinklar på 45 grader till dalen själv. Detta förhindrar lastbilens främre stötfångare från att gräva i marken och fånga trucken.
4

Feather bromsarna vid körning hala ytor. Fyrhjulsdrift gör att du kan köra snö och is, men det gör ingenting för att hjälpa bromsning. Förutse bromsning och knacka på pedalen för att bromsa bilen. Aldrig fastna i pedalen ner på hala ytor.
5

Använd alltid en uppsättning av fyra matchande däck. Använd inte alternerande storlekar eftersom detta förstör fyrhjulsdrivna mekanismer på trucken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103292.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.