Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur fungerar automatisk All Wheel Drive Arbete ?

De flesta fordon drivs med två hjul eller fyrhjulsdrift . En annan , mindre vanlig , typ av drivlina alternativet kallas automatisk fyrhjulsdrift , som har ett unikt sätt att fungera jämfört med alternativen . Identifiering

Automatisk fyrhjulsdrift definieras av de främre och bakre axlar i ett fordon som aktiveras , eller drivs , vid alla tillfällen . Eftersom det är automatiskt , kan en förare förändras inte av denna funktion som de kunde med en 4x4 drivlina .
Funktion

Varje hjul är utrustat med en hastighetsmätare . När sensorn rapporterar att ett hjul , eller en uppsättning hjul , roterar och halka för fort , skickar motorns färddator en signal till de icke - halka hjul . Detta resulterar i mer friktion från icke - glider hjulen mot trottoaren för att få kontroll över fordonet .
Överväganden

En automatisk fyrhjulsdrift inte erbjuder alla de funktioner som en typisk 4x4 fordon , de är avsedda att stanna på trottoaren . Alla hjuldrivna fordon saknar en överföring fallet , vilket krävs för lägre växel applikationer för allvarliga off road applikationer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103282.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.