Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man installerar Farthållare på en 2008 Chevy Silverado

En farthållare modul driver ett fordons motor gasreglage och håller motorn igång ett konstant varvtal som ställs in av föraren. Anslutningen av farthållaren modul är ansluten till pedalen gränssnittet, som kontrollerar gasspjäll av fordonet. Vissa bilmodeller, liksom Chevy Silverado, inte kan komma utrustade med farthållare och måste ha en eftermarknad modul installerad. Eftermarknaden farthållare moduler kan monteras på instrumentbrädan eller på en stolpe monterad i rattstången. Saker du behöver
Farthållare monteringssats
Skruvmejsel
Hylsnyckel
plast buntband
Drill
3/8-tums borr
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln. Vänta i tre minuter för att undvika oavsiktlig driftsättning krockkudde.
2

Ta förarsidan nedre instrumentpanelen, med hjälp av en hylsnyckel för att ta bort de skruvar som håller fast den på instrumentbrädan.

Billiga 3

Place tillhandahålls dubbelhäftande tejp på farthållaren modulen. Sätt den viktigaste kabelnätet, byta sele och pedal kontakter interface harness i kontakten hålen på farthållaren modulen.
4

Placera farthållaren modulen bakom framdrivning styrmodul --- eller PCM . Fäst trådarna på de befintliga fordon ledningar med plast buntband. Dra trådarna och sele av pedalen interface harness genom rattstången och ner mot gaspedalen.
5

Undersök plast sele pedalen gränssnitt för att hitta den sex-poliga och kontakter mate. Ta bort de sex stift accelerator kontakten och sätt in den i parning med sex stift i pedalen interface harness. Sätt i den andra mate-kontakten för pedalen interface harness i acceleratorn sele.
6

Hitta rutan tråd korsningen, som sitter under förarsidan nedre instrumentbräda. Kopplingsdosan består av flikar som håller plåten änden av ledningar. Det kommer att finnas en märkt diagram av kopplingsdosan nära lådan eller det kommer att ha sin pin flikar numrerade. Kombinera den nakna änden av den röda farthållare tändstiftsledningen med nakna änden av rosa X11 tändstiftsledningen in pin fliken inga. 6 av kopplingsdosan. Kombinera den blå positiva (+) bromsvajern farthållare med rosa X9 tråden till stiftet fliken nej. Fem. Kombinera brun /vit negativ (-) broms farthållare tråd med den orange X9 tråden till stiftet fliken nej. Tre. Vrid den svarta jordledningen farthållare med den bruna jordledningen. Kombinera den violetta VSS tråd farthållare med gröna /vita X2 pin och H1 fliken.
7

Borra ett 3/8-tums hål för manöverkontakt i den nedre halvan av rattstången locket. Placera en låsbricka på sidan av farthållaren tråd som kommer att installeras på insidan av rattstången locket. Placera en låsbricka på sidan av farthållaren tråd som kommer att vara på utsidan av rattstången locket.
8

Sätt farthållaren i ett läge där föraren enkelt kan se det . Montera de medföljande två tre-pins kontakter till färgerna passande tråd av manöverkontakt sele. Använd den medföljande förpackningen diagrammet för att matcha modulen sele till växeln sele.
9

Säkra sele kablarna med buntband för att säkerställa att de är ur vägen för rörliga delar.

10

Anslut batteriet. Dra ut batterikontakten till 35 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka den undre streck förarsidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103278.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.