Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

AWD-systemet Typer

En all-wheel-drive (AWD) fordon ger kraft till alla hjulen, snarare än bara de främre eller bakre. Detta gör det bättre rustad för svåra förhållanden. Det finns några olika AWD alternativ, och det är viktigt att förstå vad som gör dem distinkt innan de köper en. Permanent AWD

Vissa AWD-system är permanenta, vilket innebär att motor driver alla fyra hjulen hela tiden. Detta innebär att det är mindre bränslesnåla än ett AWD-system med möjlighet att stänga av den, eftersom det tar mer bränsle för att driva fyra hjul än det gör för att driva två. Men dessa permanenta system har center skillnader, vilka är växelsystem som fördelar kraften mellan de fyra hjulen, vilket gör halka och låsning runt hörn mindre troligt. Addera Tillval AWD
< p> Vissa bilar och lastbilar har en valfri AWD-system. Detta är mer bränsleeffektiv eftersom du bara behöver slå på den när du behöver det. Detta sparar bränsle vid körning under normala förhållanden, vilket gör det billigare att köra. Men valfria AWD-system inte har en center differential, så samma mängd ström distribueras till alla hjulen, hela tiden. Detta gör låsta hjul mer sannolikt när man går runt hörn.
Automatisk AWD

Ett automatiskt AWD-systemet använder en dator för att aktivera AWD-funktionen på och av. Ännu viktigare, men förändrar det i vilken grad den AWD-funktionen fungerar genom att ständigt distribuera ström till olika hjul, beroende på behoven av tiden. Detta låter föraren koncentrera sig på vägen, i stället för att manuellt ändra där strömmen går (fast det kan också vara störande att ha kraftdistribution ständigt förändras vid körning genom ogynnsam terräng).
Car AWD

p Det finns en viss typ av AWD-system som finns i bilar i stället för de lastbilar som nämns ovan. Det är mindre kraftfull, och därför inte riktigt lämpad för terrängkörning, men det är bra för körning på vanliga vägar genom dåliga väderförhållanden.

Några av dessa system likformigt leverera ström till alla hjulen medan andra distribuera det mer ojämnt, med några bara ge lite kraft till framhjulen men med de flesta av kraften på bakhjulen. Detta ger bilen lite mer dragkraft men inte offra mycket bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103276.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.