Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Information om 1978 års Power Wagon främre differential

Under andra världskriget, blev Dodge fyra-hjulsdrivna fordon kända för sin pålitlighet, även i de tuffaste förhållanden. Efter kriget, aktiverade Dodge på detta rykte genom att producera civila versioner av sina WWII lastbilar. Dessa såldes under namnet Power Wagon i vad som kallas den "flat fender" eller "militär" stil i USA 1946-1968 och på exportmarknader genom mitten av 1970-talet. Genom det sena 1970-talet, använde Dodge namnet Power Wagon för alla sina fyra-hjulsdrivna bilar. År 1978 använde alla halv-tons och trekvarts ton fyra-hjulsdrivna Dodge lastbilar Dana 44 framaxel och differential. Dana 44

Dana Corporation har designat och tillverkat drive-line-komponenter sedan början av bil. The Dana 44 axeln och är en av deras mest populära och hållbara modeller och har varit i produktion i en eller annan form sedan först uppträder på Jeep-modeller i 1948 och fortfarande tillgänglig på Jeeps idag. Det finns versioner för bakhjulsdrift, framhjulsdrift, axlar balk och oberoende främre eller bakre hjulupphängningar. Varje större amerikanska biltillverkare har använt Dana 44 någon gång i sin historia. De kan finnas på fordon från lastbilar till sportbilar. Under 1978 Dodge modeller Addera Dodge

, använde dessa axlar en drivfläns stället för att låsa nav, ge dem heltid, fyrhjulsdrift. Differentialhuset förskjuts in mot passagerarsidan, och alla modeller användes vad som är känt som en "platt topp" styrspindeln. År 1978 kom alla Dodge Dana 44s med skivbromsar. Effekt Vagnar kunde utrustas med en mängd olika utväxlingsförhållanden. Halv-tons modeller kan beställas med 3,21, 3,55 eller 3,90 utväxling. De tre-kvarts ton modeller kom med en 4,10 utväxling. Halv-tons modellerna använde 5-bult hjul med en 5-i-4.5-tums modell. Trekvarts ton modeller används 8-bult hjul.
Kritiker

På grund av de begränsade års produktion av heltid fyra-wheel-drive och styrspindeln konstruktion finns det mindre förmåga att utbyta delar med dessa axlar än med de mer vanliga variationer av Dana 44. På halv-tons modellerna, dikterat användningen av 5-by-4.5 tums bultmönster användningen av mindre diameter axellager, som är mer utsatta för slitage och fel än större lager.
återkomsten

samlare och konservatorer har tagit ett intresse i fordonen Dodge främjas i 1978 "Adult Toys" kampanj. De "Macho" och "Warlock" Power Vagnar fanns i fyrhjulsdrift, i slutändan gör Dodge heltid, fyra-wheel-drive Dana 44 ett eftertraktat objekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103268.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.