Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man bibehåller ATV Batterier

Alla ATV eller terrängfordon, är utrustade med två olika typer av batterier: konventionell, eller bly-syra, och absorberas matt glas, eller AMG, batterier. Vården av dessa batterier varierar i vissa avseenden, men är densamma i andra. Oavsett vilken typ av batteri din ATV för närvarande använda, underhålla den på rätt sätt kommer att se till att den håller längre och inte behöver bytas. Underhålla batteriet sker före resan, under och efter när maskinen är i lager. Saker du behöver
Stålborste
ATV laddare
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera ATV när den är parkerad så att den nyckeln tas ur tändningen och alla lampor slås till läge OFF. Lämnar parkering eller bromsljus på med tändningen kan dränera både bly-syra och AMG batterier.
2

Rengör batteriets anslutningar var två till tre månader med en stålborste. Detta kommer att säkerställa att den elektriska ström som går från batteriet inte avbryts. Denna åtgärd bör utföras på både bly-syra och AMG batterier. Batteriet med en enhet som är utformad speciellt för ATV, inte bilar Addera 3

Charge, och inte tillåter att laddaren förblir på natten. Det är möjligt att överladda båda typerna av ATV batterier så bara ladda den enligt batteriets specifika instruktioner.
4

Ladda varje annan typ av ATV batteriet varje månad. Lämna inte ett batteri som sitter under långa perioder. Till skillnad från traditionella bilbatterier som kan sitta i månader eller år utan underhåll, måste en ATV batteri laddas varje månad för att säkerställa att det inte misslyckas.
5

Ta det fulladdat bly-syra eller AMG ATV batteri från ATV om förvaring av maskinen i ett varmt klimat. Själva batteriet bör förvaras på en sval, torr plats för att förhindra skador.
6

Kontrollera vattennivån i en konventionell ATV batteri. Om nivån är låg, försiktigt fylla på batteriet med destillerat vatten. Använd inte kranvatten. Nivån på en AMG batteri behöver inte kontrollera eller påfyllning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103253.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.