Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur stor en vinsch behövs för en ATV?

All-terrain fordon är populära för både fritids-och arbete ändamål. De är mindre än bilar, oftast utrustade med fyrhjulsdrift och kan färdas genom olika svåra off-road terräng. Dock kan även fyrhjulsdrivna ATV fastnar vid körning i särskilt svåra förhållanden, som är där en vinsch blir en viktig ATV tillbehör. Vinschar

En vinsch är en enhet som är monterad på framsidan av din ATV. Den använder elkraft genereras från din bil och den består av en spole med en kabel lindas runt den. Om din ATV fastnar, kan du ansluta kabeln till ett fast föremål utanför problem område och slå på vinschen. Vinschen kommer rabbla ATV mot objektet som du har fäst den till, förutsatt att saken du har anslutit vinsch är tyngre och mindre rörliga än ATV. Om objektet är lättare eller flyttar lättare än ATV, så kommer det att dras mot ATV.
Winch Överväganden

Vinschar finns i en mängd olika storlekar och vikt betyg. Om du köper en vinsch som är för liten för din ATV kan vinschen inte kan dra bilen ut om det blir fastnat. Om du väljer för stor för en vinsch, kommer vinschen lägga onödig vikt och volym till ATV. Storleken vinscha din ATV behöver bestäms av ATV vikt när det är fullastat och hur mycket vikt din vinschen kan dra.
Linje dra

Den nominella linjen pull är hur mycket vikt linjen på vinschen kan stödja. En bra tumregel är att din vinsch ska kunna stödja 1,5 gånger bruttovikt på din ATV. Du kan bestämma bruttovikten för din ATV genom att titta igenom papper du fick med det när du köpte den. Du kan också kontakta generalagenten, förse dem med chassinumret och de kommer att kunna berätta för er vikten.
Line Speed ​​

Linjehastigheten avgör hur snabbt du kan vinscha bilen från en plats till en annan. Vissa vinschar är mer kraftfull och snabbare än andra. Det finns flera olika typer av kablar, inklusive sådana som är gjorda av stål och syntetiska linje. Var och en har fördelar och nackdelar. Stål kräver mindre underhåll, men kan vara farlig om den går sönder medan syntetiska linjer kräver mer underhåll men är säkrare i händelse av en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103234.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.