Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1966 Fairlane Använda ett stroboskop

Tändningsinställningen bör kontrolleras på 1966 Ford Fairlane som en del av den normala tune-up förfarande. Korrekt tändinställningen säkerställer att bränslet och luftblandningen i förbränningskammaren antänds vid korrekt tidpunkt. Felaktig tändning timing kan orsaka förtändning - eller pinga - som leder till motorskador. Felaktigt inställd tändningen kan också negativt påverka bränsle körsträcka. Kontrollera tändinställningen i din Ford kan göras med ett stroboskop. Saker du behöver
Timing ljus
Rag
Wrench Krita
ställa
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Ta tag i tändkabeln vid boot på nummer ett tändstift - den främre cylindern till höger om v-8 Fairlanes och den främre cylindern på inline sexcylindriga bilar - och dra den rakt upp från tändstiftet.
2

Tryck adaptern tändstiftet på ett stroboskop på nummer ett tändstift tills den snäpper på plats. Skjut tändkabeln över toppen på adaptern tills den snäpper på plats, liksom.
3

Anslut den svarta krokodilklämmor på timing ljus till den negativa batteripolen. Anslut den röda klämman till batteriets pluspol.
4

Dra slangen gummiutsugring på distributören vakuum förväg rakt av. Hoppa över detta steg om din Fairlane har en högeffektiv V-8 motor som inte använder ett vakuum förskott på distributören.
5

Leta tidpunkten hash-märket på den harmoniska balansblock monteras i slutet av vevaxeln på framsidan av motorn. Torka området rent från all smuts och fett med en trasa. Markera hash-märket med en bit krita. Leta tidpunkten pekaren intill harmonisk balansaxel och torka av den. Markera det rätta märket timing grad på pekaren med krita, liksom. Observera att om Fairlanes med sexcylindriga eller 289 V-8 motorer med fabriksinstallerad emission styr rätt timing varumärket är övre dödpunkt - eller "TDC" på pekaren. Rätt timing för Fairlanes med manuell växellåda drivs av sexcylindriga motorer utan utsläppskontroll är sex grader före övre dödläget - 6 BTDC på pekaren. Timing på 390 motor med minskade utsläpp och 289 med automatisk växellåda och inga kontroller utsläpp är båda också 6 BTDC. Timing på 390 motorer utan utsläppskontroll är 10 BTDC, medan 289 högpresterande motor och sexcylindriga motorer med automatisk växellåda och inga kontroller utsläpp är båda 12 grader BTDC.
6

Starta motorn och låt det att nå arbetstemperatur. Låt motorn gå på tomgång. Rikta stroboskop vid tidpunkten pekaren och trycka på avtryckaren för att aktivera ljuset.
7

Observera att tidpunkten hash-märket på harmonisk balansaxel och tidpunkten grad märket på timing pekaren bör anpassa med varandra när tidpunkten blinkar. Lay tidpunkten ljus åt sidan och lossa bulten på distributören fasthållningsbygel vid basen av distributören med en skiftnyckel om de två varumärkena inte rada upp. Peka och driva stroboskop vid tidpunkten pekaren. Flämta distributören och vrid den en aning i den behövs riktning tills de två varumärkena är i en linje. Lay tidpunkten ljus åt sidan. Dra hold-down bolt med skiftnyckel.
8

Point tidpunkten vid tidpunkten pekaren. Lossa distributör fasthållningsbygel och upprepa anpassningsprocessen om de två varumärkena inte rada upp.
9

Stäng av motorn. Skjut dammsugarslangen tillbaka på vakuum enhetsframmatning på distributören, om tillämpligt. Ta bort röda alligator klipp från den positiva batteripolen, ta sedan bort den bakre klämman från minuspolen. Dra tändkabeln från adaptern, dra sedan kortet rakt ut pluggen. Tryck tändkabeln till tändstiftet tills den snäpper på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102797.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.