Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en vit Outdoor LT 1650

LT-1650 var en åkgräsklippare som produceras av vita Outdoors för privat bruk. LT-1650 drevs av en 16-hästkrafter Brigg & Stratton-byggda L-twin motor som tillåter klipparen att tackla de flesta jobb som en husägare kan ställas inför. Regelbundet underhåll är ett absolut måste för att säkerställa att klipparen är redo för action säsong-efter-säsong. Som sådan, bör motorns tändstift bytas efter varje rad 100 timmars användning, eller i början av varje vårsäsongen. Byte av tändstift kräver inte någon typ av specialverktyg, med undantag för ett tändstift sockeln och kan åstadkommas av de flesta LT-1650 ägare. Saker du behöver
13/16-inch tändstiftshylsor
Ratchet
Champion RN4C tändstift
0,030-tums trådtjocklek
Tändstift bladmått
Visa mer Instruktioner
1

Flytta gräsklipparen till en plan yta och stoppa motorn. Aktivera parkeringsbromsen och fäll kåpan täcker fram emot att exponera motorn. Låt motorn svalna i minst 30 minuter.
2

tag i den vänstra cylindern gnista boot plug tråd, pekar mot den bakre delen av klipparen längst vänster sida av motorn. Vrid boot ett halvt varv, dra den rakt ut från tändstiftet. Lay tändkabeln ovanpå motorn.
3

Rensa bort alla gräsklipp, smuts eller skräp från området surrouding tändstiftet, med hjälp av en kompressor utrustad med ett slag pistol . Skruva loss tändstiftet ur motorn, med en 13/16-inch tändstiftshylsa och en spärrfunktion.
4

Kontrollera gapet mellan den nya Champion RN4C tändstift inre elctrode och jordningsband, med hjälp av en 0,030-tums trådtjocklek. Böj jordningsband efter behov, med hjälp av ett tändstift bladmått, om gapet inte är förinställd på 0,030 tum.
5

Skruva ut tändstiftet i den vänstra cylindern för hand tills den är lätt sittande . Dra fast tändstiftet ytterligare en halv till två tredjedelar av en tur med tändstiftshylsa och Ratchet. Tryck gnista boot plug tråd rakt över änden av tändstiftet tills den hoppar på plats.
6

bort och ersätta den högra cylindern tändstiftet, på det sätt som beskrivs i steg 2 till 5. Sänk huven täcka och tillbaka gräsklipparen till sin plats, om det inte ska användas omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102796.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.