Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du hittar tändstiften på en 1997 Sebring

Under 1997 vände den Chrysler Sebring bara två år gammal. Detta Mitsubishi Eclipse-baserat fordon kom standard med en 2,0-liters fyrcylindrig motor, vilket det också delade med sin Mitsubishi donator, som vevas ut en imponerande-för-den-storlek 140 hästkrafter. Chrysler rekommenderas att byta ut de gamla tändstift på den här 2.0-litersmotorn var 30.000 miles som en del av normalt underhåll. Ändra pluggarna är en enkel process, men att hitta dem kan vara lite knepigt för det otränade ögat. Saker du behöver
4 nya Champion RC9YS, eller motsvarande tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Ratchet
6-tums uttag förlängning
5/8-tums tändstiftshylsor
Momentnyckel
tändkabel
dielektriskt fett
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Hitta tändstift
1

Park i Sebring på en plan yta och öppna huven. Om du nyligen körde bilen, låt det sitta tills motorn är sval vid beröring.
2

Hitta tändkablarna, de tjocka sladdar från förarens sida av motorn till toppen av motorn.
3

tag i tjockt gummi änden av tändkabeln på toppen, passagerarsidan av motorn. Dra uppåt på slutet av tråden med en lätt vridande rörelse för att ta bort tråden, exponerar ett stort rör.
4

titt inuti det stora röret och hitta den cylinder nr 1 tändstift. Nr 2, 3 och 4 tändstift är under ändarna av de återstående tre tändkablarna, flyttar från passagerarsidan mot förarsidan.
Byta tändstift
5

Titta på basen av de fyra nya Champion RC9YS eller motsvarande tändstift och hitta L-formad elektrod - jordelektroden. Lägg märke till att det finns ett litet luftgap mellan den och en annan elektrod - mittelektroden. Sätt den tunnaste delen av din Tändstiftsgap verktyg i luftspalten och skjut tändstiftet mot den tjockare sidan av verktyget tills det tar stopp, gäller inte någon kraft att fortsätta röra pluggen
6 Läs mätningen på tändstiftet gapet verktyg närmast mitten av jordelektroden. I 1997 Sebring: s 2,0-liters motorn kräver ett gap mellan 0.048 och 0.053 inches. Om avläsningen på tändstiftet gapet verktyg är inte inom detta område, utvidga eller minska klyftan på kontakten, med nyfikna verktyget bifogas Tändstiftsgap verktyg.
7

upprepar du steg 1 och 2 för att kontrollera och justera gapet på alla fyra nya tändstift.
8

tag i tjockt gummi änden av tändkabeln på långt passagerarsidan av motorn. Dra uppåt med en lätt vridande rörelse för att dra ur kabeln från tändstiftet.
9

Avlägsna tändstiftet ur motorn, med en spärr, 6-tums uttag förlängning och en 5/8-tums Tändstiftshylsa. Tändstiftet uttaget har en insats som håller kontakten i uttaget, som du drar den från röret.
10

Dra den gamla kontakten ur vägguttaget och tryck på en ny i sockeln tills infoga inuti uttaget håller tändstiftet på plats. Använda tändstiftshylsa och 6-tums uttag förlängning, dra åt tändstiftet i motorn. Om du känner något motstånd när du drar ur kontakten, omedelbart ta bort pluggen och dra åt den igen.
11

Anslut en momentnyckel till förlängning och Tändstiftshylsa och dra åt tändstiftet till 20 fot -pounds.
12

Inspektera den bortkopplade tändkabeln för skador, t.ex. brott, sprickor, sprickor, brännskador, sprödhet eller några andra tecken på överdriven ålder. Om några defekter, byta alla fyra tändstift trådar en efter en.
13

Applicera en klick dielektriskt fett på insidan av tändkabeln boot och sprida fettet runt med en liten platt- skruvmejsel. Sätt tändkabeln boot i tändstiftet röret och tryck nedåt tills du känner att det klickar på toppen av pluggen.
14

Upprepa steg 4 till 9 för att byta ut de återstående tre tändstiften.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102795.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.