Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 1993 Ford E150

De 1993 Ford E-150 lastbilar utrustade med 5,0-liters bensinmotorer använder tändstiften för att ge en tändkälla för bränsle och luftblandningen i förbränningskammaren. Tändstift anses en underhållspunkt grund av slitage som orsakas av normal drift och bör bytas var 30.000 miles. Installera nya, riktigt gapped tändstift vid rekommenderade intervall är viktigt att behålla makten, bränsleekonomi och utsläppsnivåer av motorn. Gå tändstiften i E-150 genom att ta bort motorkåpan i kupén. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Tändstiftshylsa
tändstift, ASF-42C eller SP-450
Tändstiftsgap Tool Review Fot-pound momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Dra sitsen spakläge release, sitter under framför föraren och passagerare, och skjut sätena tillbaka helt till sin bakre position.

2

Leta motorhuven till golv fästen mot de bakre sidorna av locket. Lyft kanten av golvmattor vid fästena för att exponera fästet bultarna. Avlägsna bultarna, med en Ratchet och uttag.
3

Lossa motorns klipp täcka hållare placerade på sidorna av luckan på framsidan där locket möter instrumentbrädan. Dra motorkåpan bort från instrumentbrädan och ta bort den från kupén genom passagerardörren.
4

Avlägsna gnista boot tändkabeln från tändstiftet i den bakre cylindern på förarsidan av motor, med hjälp av en vridande rörelse innan du drar kängan bort av tändstiftet. Ta bort tändstiftet ur motorn, med en spärr och tändstiftshylsor.
5

Ställ gapet på nytt tändstift till mellan 0,052 och 0,056 inches, med en gnista verktyg stiftgapet.

6

Montera nya tändstiftet och dra den till mellan 7 och 15 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och uttag. Montera gnista boot tändkabeln.
7

Fortsätt ersätter tändstift, en i taget, tills de har alla förändrats.
8

Placera motorhuven i position över motorn. Se till motorkåpan packningen sitter ordentligt mot sina anliggningsytorna på instrumentpanelen och golvet.
9

koppla motorns klipp täcka hållare med sina hål och fäst dem säkert på plats. Montera motorkåpan-till-golvkonsolen bultar och dra åt dem ordentligt. Justera sätena på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102794.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.