Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur länge håller tändstift Sista för 1994 Isuzu Rodeo V6 3.2?

Rätt tändstift underhåll är en viktig faktor för att bevara prestanda och avgasutsläpp i 1994 Isuzu Rodeo med 3,2-litersmotor. Tillverkaren rekommenderar regelbundna kontroller av Tändstiftet. Rengöring, justera eller byta ut tändstift vid behov hjälper till att säkerställa god motorprestanda. Problem med motorn kan avsevärt förkorta tändstiftet liv. Serviceintervall

Isuzu rekommenderar byte av tändstift var 30.000 miles i normal drift tabellen. Fordon som används i tunga tjänster, såsom bogsering program och kör i områden med extrema lutningar, behöver service oftare. Addera Inspektion

Inspektera och testa din Rodeo s tändstift för att fastställa deras tillstånd som inspektionerna kan stöd i upptäckten av allvarligare motorproblem. Ta bort tändstiften och inspektera dem för kol eller olja påväxt. En för fet blandning, efterbliven tändningen eller en felaktig Tändstiftsgap kan orsaka kol nedsmutsning. En gjorde cylindervägg, dålig olje-kontroll ring eller läckande ventilstyrning tätningar brukar orsaka oljefyndigheter. Kontrollera pluggar för en vit beläggning på elektroderna eller en bubblig utseende på isolatorn näsan. Detta kan tyda på en alltför mager blandning, tidigare tändning eller tändstiftet har fel värmen rating.

Kontrollera isolatorn för korrekt motstånd. Ställ en multimeter till mega-ohm funktion. Peka en sond till det ribbförsedda isolatorn sektionen och den andra sonden till det gängade avsnittet av pluggen. Byt tändstift om värdet är under 50M ohm. Kontrollera elektrodavståndet för korrekt justering med ett tändstift gapet verktyg och anpassa den till 0,040-0,043 inches. Kontrollera skicket på tändstiftet packningen eller krossa brickan och byt packningen som behövs. Dåliga tändstift packningar kan orsaka låg kompression i sina respektive cylindrar.
Rengöring

Ibland tändstift kan rengöras för att återställa funktion. Torka av alla våta påväxt som kan finnas med en ren trasa innan du försöker ta bort sotavlagringar. Böj jordelektroden ut till en 45-graders vinkel och rengör elektroderna med en renare tändstift eller en fin stålborste. Ta bort alla spår av kol från isolatorn näsan och elektroder. Kontrollera isolatorn näsan runt centrum elektrod för sprickor. Inspektera elektroderna för överdriven erosion och rengör dem med en liten fil som behövs. Återställ gapet tändstiftet till 0,040-0,043 tum och installera tändstiftet.
Byte

Byt tändstift på den angivna serviceintervall eller vid behov, beroende på vilket som är kortare. Installera nya FR2LS, BKR6E-11, K20PR-U11 eller FR3LS, BKR5E-11, K16PR-U11 pluggar med en lucka in på 0,040-0,043 inches. Dra åt pluggarna till 13 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102793.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.