Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett tändstift i en Toro CCR-3650

CCR-3650 snöslungan är en gasdriven snöskyffel gjord av Toro för bostäder under vintersäsongen. CCR-3650: s tvåtaktsmotor drivs av ett enda tändstift på toppen av motorns cylinder. Toro rekommenderar en inspektion av tändstiftet i början av vintersäsongen för att säkerställa att snöslungan fungerar som förväntat. Men att ta bort tändstiftet för inspektion eller reparation kräver partiell demontering av snöslungan kontrollpanel. Saker du behöver
Shop handduk
stjärnskruvmejsel
Ratchet
Tändstiftshylsa
NGK BPMR4A tändstift
tändstift bladmått
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningslåset till läget och ta ur nyckeln.
2

Ta bort alla tre skruvarna som håller kontrollpanelen till toppen av snöslungan bostäder, med en stjärnskruvmejsel. Lyft upp kontrollpanelen bort att avslöja tändstiftet och tändkabeln.
3

Vrid gnista boot tändkabeln, belägen på toppen av motorns cylinder, ett halvt varv, sedan dra boot bort av tändstiftet. Kontrollera tändkabeln för sprickor, sprickor eller hål i trådisoleringen som kan orsaka en kortslutning i tändsystemet. Byt tändspolen, om ledningen är skadad på något sätt.
4

Rensa bort all smuts och skräp som kan ha etablerat sig runt basen av tändstiftet, med hjälp av en kompressor och en luftblåspistol fastsättning. Ta bort tändstiftet ur motorn, med en spärr och en tändstiftshylsor
5

Kontrollera gapet -. Avståndet mellan de yttre och inre elektroder - en ny NGK BPMR4A eller motsvarande gnista plugg, med hjälp av en gnista verktyg plugg gapping. Tändstiftet måste ha en 0,032-tums mellanrum för att fungera korrekt. Justera avståndet vid behov, med hjälp av bladmått för att böja den yttre elektroden. Kontrollera igen gapet innan du installerar tändstiftet.
6

Skruva ut tändstiftet i motorn för hand tills den sitter mot cylindern. Dra fast tändstiftet till 15 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Tryck tändkabeln boot över gnista mops tills du känner att det poppar på plats.
7

Re-installera kontrollpanelen på snöslungan och dra åt alla tre skruvarna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102791.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.