Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Fäst Boots & Terminals på tändkablarna

Gör-det-själv tändstift kit kan du anpassade efter dina tändkablarna till din motor. Fabriks-avskurna trådarna ofta inte passar så bra som du vill, lämnar inget utrymme för variation av tändstift routing eller modifierade motorkomponenter och är otillräckliga för högpresterande eller show bil tillämpningar. Ordentligt avslutade tändstift kablar är avgörande för att bibehålla motorns prestanda och förhindra tändstift och tändspole skador. Saker du behöver
tändkabeln kit
Spray smörjmedel
terminal Tändstift pressverktyg
filtpenna
Visa fler instruktioner
1

Applicera en liten mängd sprej smörjmedel till ena änden av tändkabeln. Trä tråden genom tändstiftshatten och skjut boot 4 till 5 inches ner från slutet av tråden.
2

Placera änden av kabeln i kabelskalare delen av pressverktyg med ca 3/8 tum av tråd utskjutande från verktyget. Komprimera verktyget helt och rotera tråden att skära isoleringen hela vägen runt tråden. Öppna verktyget och frigör tråden. Rotera skurna delen av isolering moturs samtidigt som du drar den från ledaren.
3

Vik ledaren tillbaka och stoppa slutet mellan de inre och yttre tråd isolatorer. Lägg kabeln i ett tändstift terminalen med tucked änden av ledaren mot toppen av terminalen. Tryck försiktigt ihop vingarna på ledaren att gripa tråden.
4

Placera terminalen i pressverktyg med den öppna sidan av terminalen mot scalloped sidan av verktyget och den slutna sidan vaggas i släta sida av verktyget. Pressa verktyget tills den når helt krusade läget. Öppna verktyget och ta bort kabeln.
5

Böj tändstiftet wireterminalen 90 grader, om tillämpligt. Skjut boot till slutet av tråden och på terminalen.
6

Montera kabeln på tändstiftet. Dra tråden över motorn i sitt rätta läge och markera tråden där den möter sin distributör inlägg med en filtpenna.
7

Klipp kabeln till rätt längd med avbitare. Upprepa steg 2 till 4.
8

Applicera en liten mängd spraya smörjmedel till slutet av tråden och skjut distributören boot över terminalen och på kabeln. Koppla in kabeln i fördelarlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102788.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.