Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstift i en 1999 GMC 5.7L

GMC använde sin 5,7-liters V-8 motor i nästan alla sina 1999 fullstora stadsjeepar och pickups, inklusive C-och K-serien pickups, Suburbans och Yukons . Du måste byta tändstift på 1999 GMC 5,7-litersmotorn var 20.000 till 30.000 miles. Byta pluggarna hjälper till att hålla motorn fungerar effektivt, vilket ger dig bästa möjliga bränsleekonomi. När du byter tändstift, undersöka tändkablarna ordentligt, kontroll efter tecken på sprickor eller andra skador, och byt ut dem vid behov. Motorn ska vara helt kall innan du installerar nya tändstift i bilen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
bladmått
momentnyckel
tändkablarna (tillval) katalog dielektriskt fett
Liten platt skruvmejsel
Visa mer Instruktioner
1

Kontrollera gapet på alla åtta nya tändstift med ett bladmått. Pluggarna kommer pre-gap från fabriken men du måste dubbelkolla. Sätt in rätt blad i springan för att kolla upp det. Det bör vara en 0,060-tums lucka med en tolerans på plus eller minus 0,002 inches.
2

Trace en tändkabeln mot motorn tills du når den tjocka gummistövel ansluta den till tändstiftet. Ta bort tändkabeln genom att ta tag i stöveln och vrida det som du drar bort den från kontakten. Ta bort tändstiftet från topplocket med hjälp av ett tändstift socket, Ratchet och förlängning.
3

Placera den nya tändstiftet i topplocket och vrid den medurs för hand för att starta den. Var noga med att inte korsa-trä nytt tändstift. Om du känner motstånd innan du har kontakten hela vägen in för hand, dra ut kontakten och starta den i huvudet igen. Dra ur kontakten till 11 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Inspektera hela tändkabeln noggrant. Om boot eller tråd är skadad eller visar tecken på allvarlig åldrande, måste du ersätta alla tändkablarna, en efter en. Placera en liten klick av dielektriskt fett i bagageutrymmet på tändkabeln och sprida det runt med en liten platt-skruvmejsel. Placera boot på tändstiftet och tryck tills du känner att den snäpper fast. Upprepa steg 2 och 3 tills du ersätter de återstående sju pluggar på GMC motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102784.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.