Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändkablarna i en 2000 Ford Taurus

tändstiftet trådarna på 2000 Ford Taurus går mellan tändspolen och pluggen. De hjälper i fullbordandet av förbränningsprocessen genom att leverera en elektrisk laddning till tändstiftet, antändning av bränslet och syre blandning på upstroke av motorn och sedan tvinga kolven tillbaka ner. Över tiden, tändstiftet trådarna börjar försvagas och blir ineffektivt på grund av de extrema förhållanden under vilka de arbetar. Resultatet är att tändstiftet inte riktigt kommer att antända bränslet och syre och misfires motor. Du bör inspektera tändkablarna regelbundet att kontrollera skador. Saker du behöver
Wrench in
Silikonfett
Liten skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln från batteriet med hjälp av en liten skiftnyckel för att lossa muttern på terminalen. Trace en tändkabeln från tändspolen mot motorn tills du når sin tjocka gummistövel. Ta tag i bagageutrymmet på tändkabeln där den ansluter till tändstiftet. Twist tråden när du drar upp den för att frigöra den från pluggen. Ta bort tråden från alla fästen som kan hålla det borta från motorn och koppla bort den från tändspolen genom att klämma upplåsningselementen flikarna på tändstiftshatten och dra boot uppåt med en lätt vridande rörelse. Börja med den längsta tråden först.
2

Välj den nya tråden som är lika lång som den du tog bort. Placera en liten mängd silikonfett i bagageutrymmet vid vardera änden av tändkabeln. Sprid fettet under uppstart med hjälp av en liten skruvmejsel. Placera den lilla boot på tändspolen och tryck ordentligt tills det låses på plats. Fäst den nya kabeln till några fästen som håller kabeln från motorn och anslut sedan kabeln till tändstiftet, trycka ordentligt tills den snäpper på plats.
3

Upprepa proceduren med de återstående fem tändstift kablar förrän du har installerat alla nya. Ordna kängan av varje tändkabeln så att tråden inte ligger an mot grenröret. Den extrema temperaturer från grenröret kommer att förstöra ledningarna.
4

Installera minuskabeln på batteriet och dra åt terminalen muttern med en liten skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102783.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.