Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ta bort tändstiftet trådar på en 1996 Jeep Grand Cherokee

tändstiftet trådarna på 1996 Jeep Grand Cherokee har en viktig funktion i förbränningsprocessen. De levererar en högspänd laddning från distributören till tändstiftet. Pluggen antänder sedan bränslet och syreblandning i cylindern på upstroke och tvingar kolven tillbaka ner i kammaren för att påbörja processen igen. Över tiden, trådarna börjar försvagas och förbränningsprocessen blir ineffektiv, vilket innebär att din bränsleekonomi sjunker. Byte av trådarna är något som gör-det-självare kan slutföra. Saker du behöver
Wrench in
Tändstift trådar som
Silikonfett
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln från batteriet med hjälp av en liten skiftnyckel för att lossa terminalen muttern. Trace en tändkabeln från fördelaren mot framsidan av motorn tills du når tjockt gummi boot på änden av tråden. Ta tag i bagageutrymmet på första tändkabeln och vrid den som du drar den bort från tändstiftet. Börja med den längsta tråden först. Ta bort tändkabeln från alla fästvinklar som det kan vara i och sedan koppla ur kabeln från fördelarlocket.
2

Hitta en ny tråd i det nya tändstiftet trådar uppsättning som är lika lång som den avlägsnade vajern. Placera en klick silikon fett inne i stövlarna vid vardera änden av tändkabeln och sprida fettet runt insidan av stövlar med en liten platt skruvmejsel.
3

Anslut liten känga till fördelarlocket och tryck på ordentligt tills du känner att det klickar på plats. Sätt i kabeln i någon tråd fästen längs vägen till tändstiftet. Anslut kabeln till tändstiftet och tryck hårt på uppstart tills du känner att det klickar på pluggen.
4

Upprepa steg 1 till 3 med de återstående fem tändkablarna.
5

Koppla bort tändkabeln från fördelarlocket genom att ta tag i stöveln och dra av den. Ta bort den andra änden av tråden från spolen förpackningen. Placera en liten klick silikon fett i stövlarna vid varje ände av spolen tråd och anslut den sedan till distributören och spolpaketet.
6

Anslut minuskabeln till batteriet och dra åt terminal muttern med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102782.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.