Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstiftet trådar i en 1998 GMC Sonoma

Basen Motorn i 1998 GMC Sonoma var en 2,2-liters 4-cylindrig. En 4,3-liters V-6 var en frivillig uppgradering för lastbilen. Den genomsnittliga gör-det-självare kan installera tändkablarna med lite problem i ungefär en timme. Om din lastbil har 4-cylindrig motor, trådarna går mellan tändstift och spolen pack. Du kommer att behöva höja lastbilen för att komma åt spolpaketet och ta bort ledningarna. Den 4,3-liters V-6 har en återförsäljare, så du kommer att lossa kablarna från fördelarlocket. Saker du behöver
Stoppklossar (4-cylindrig) katalog Automobile jack (4-cylindrig) katalog stödbenet (4-cylindrig) katalog lug skiftnyckel (4-cylindrig) katalog dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
4-cylindriga motorer
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och stäng av motorn. Placera stoppklossar bakom Sonoma s bakhjul och dra åt parkeringsbromsen. Öppna motorrummet och stötta huven upp med prop stången.
2

Höj framför lastbilen på passagerarsidan och skjut en pallbock under ramen. Höj stödbenet så högt du kan under ramen. Sänk trucken tills den vilar på stödbenet. Avlägsna muttrarna från hjulet med en rörtång. Dra hjulet från trucken och ställ den åt sidan.
3

Ta den längsta tändkabeln från kontakten genom att ta tag i stöveln och dra av den. Koppla den andra änden av tråden från spolen pack genom att nå in i hjulhuset, ta tag i tråden stöveln och dra bort det.
4

Hitta nya tändkabeln som är lika lång som den en du bara bort. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i varje ände av den nya tråden.
5

Installera den nya ledningen på spolpaketet genom att trycka på start av tråden tills du känner att den snäpper fast. Montera den andra änden på tändstiftet och tryck tills du känner att den snäpper på pluggen.
6

Upprepa steg 3 till 5 med de tre återstående trådarna.
7

Placera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Höj lastbilen, med hjälp av domkraften, tills den är tillräckligt hög för att avlägsna stödbenet. Sänk bilen till marken.
6-cylindriga motorer
8

Öppna truckens motorrum.
9

Ta den längsta gnista tändkabeln från kontakten genom att ta tag i stöveln och dra kabeln från kontakten. Koppla bort kabeln från fördelarlocket genom att ta tag i stöveln och dra bort det.
10

Välj en ny tråd av samma längd som den du bara bort. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i varje ände av den nya kabeln. Anslut den lilla stöveln in fördelarlocket
11

och tryck på tills du känner att den snäpper fast. Anslut den andra änden av kabeln till tändstiftet.
12

Upprepa steg 2 till 4 tills du har ersatt de återstående fem trådar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102781.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.