Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Vilka är orsakerna till en Sticky Hydraulic Valve Lifter?

Tapping ljud som kommer från en motor kan vara en indikation på klibbiga hydrauliska ventillyftare. Motorventilens-tåg komponenter inkluderar kamaxeln, hydrauliska lyftare, rocker församlingar arm, ventiler och ventilfjädrar. Toppventil motorer har också stötstänger som rider på toppen av lyftarna. Defekter i någon av dessa komponenter kan orsaka knacka ljud, men fastnar hydrauliska lyftare kommer att orsaka definitiv knacka eller knackar buller och kommer att påverka motorns prestanda. Lifter Funktion

Hydraulisk ventillyftare rida på kamaxeln loberna och överföra den roterande rörelsen av kamaxeln till stötstängerna. Tryckstänger flytta vipparmarna upp, öppna varje ventil i rätt ordning. Till skillnad från fasta lyftare, hydrauliska lyftare kan hålla noll Lash i ventilen-tåget, som ger tystare drift och jämnare motorprestanda. Varje hydraulisk lyftare har en doseringsöppning och en backventil som styr oljeflödet genom lyftaren. Byta olja nivåer i varje lyftare ger en möjlighet att anpassa sig till variationer i motorns drift. Som motorer går igenom tusentals uppvärmningscykler, lack och slam
lack och slam

kommer att bygga upp den interna rörliga delar. Lack och slam kan belägga de inre delarna av hydrauliska lyftare som begränsar möjligheten för lyftaren att tillgodose de operativa krav som ställs på motorn. Om doseringsventilen har fastnat i öppet eller stängt läge, kommer lyftarna inte att kunna upprätthålla noll frans i ventilen tåget. Korrekt ventilspel garanterar ventiler helt öppna och sits helt. Hydrauliska lyftare är ett sätt att hålla ventil-tåg komponenter i kontinuerlig kontakt.
Dirty Oil

Den mest betydande orsaken sticker hydrauliska lyftare är smutsig och förorenad motorolja. Partiklar i smutsig olja kan hålla doseringsventilen i lyften från sitta ordentligt eller att öppna helt. Partiklar i motorolja som täpper lyftarens backventilen begränsar backventilen förmåga att styra flödet av olja genom lyftaren. I toppventil motorer, kan smutsig olja, lack och slam orsaka lyftaren att fastna i blocket potentiellt skadliga kamaxel lober eller böj stavar tryckknappar.
Motoröverhettning

När motorer tillåts överhettas kommer interna rörliga delar expanderar och misslyckas med att fungera korrekt. Om motorn redan har lack och avlagringar slam, kan hög värme orsaka inre komponenter såsom hydrauliska ventillyftare att fastna i antingen öppet eller stängt läge. Dessutom kan överdriven värme i en toppventilsmotor orsaka ventillyftare att gripa i motorblocket. Den mest effektiva metoden för att förhindra fastnat ventillyftare förändras motorolja vid intervaller som rekommenderas av bilens tillverkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102780.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.