Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

En DIY Tachometer för små motorer

Varvräknaren används för att mäta användningen av den lilla motorn. Motorer behöver regelbundet underhåll, särskilt efter att de har använts mycket. Varvräknare är användbart för små motorer ägare som har många ansvarsområden och ibland glömmer att utföra regelbundet underhåll på motorn, eftersom ägaren kan regelbundet kontrollera varvräknaren att avgöra när att serva motorn. Många större motorer kommer med en varvräknare redan installerat, men detsamma gäller inte för mindre motorer. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

hitta en plats på motorn där varvräknaren är minst benägna att skadas. Till exempel, om en båtmotor, installera varvräknare så långt bort från propellern som möjligt.
2

Leta där du kommer att placera fästet för varvräknare. Borra hål i det läge som motsvarar monteringshålen på fästet. Borra inte hål i vevhuset eller en gastank. Kontakta tillverkaren eller återförsäljaren om du är osäker på om du kan borra i en viss del av den lilla motorn.
3

Sätt tråden över kanalen på fästet och pressa ner det med hjälp en platt skruvmejsel. Se till att tråden sitter helt i kanalen. Fäst mätaren på monteringsytan med hjälp av skruvar som kommer med varvräknaren.
4

Wrap gnistan givarkabeln runt tändstiftet kabeln. Detta bringar tråden att detektera den elektriska signalen. Efter inslagning pick-up tråd runt tändstiftet, knyta en slips-wrap runt lös tråd att fästa den på något, så det inte röra sig och orsaka pick-up tråd att nysta upp. Om pick-up tråd inte kan nå tändkabeln, ersätta den med en tråd som har samma ytterdiameter och har inte mindre än 22 gauge. Tråden bör inte vara längre än 8 meter.
5

Fäst jordledningen till jordpunkten på den lilla motorn.
6

recension motorns specifikationer och konfigurera varvräknare utifrån dessa specifikationer. Faktorer som påverkar varvräknaren inkluderar om mätaren är en två-eller fyrtaktsmotor och hur många cylindrar motorn har. Slå upp den maximala varvtal för liten motor och avgöra om dessa varvtal överskrider det högsta varvtal för varvräknaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102776.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.