Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man installerar tändstiften på 2001 års Subaru Forester

Tändstiftet är en av de viktigaste komponenterna i Subaru Forester motorn. Den styr flödet av elektricitet från fördelarlocket och skickar en laddning in i cylindern. Gnistan antänder därefter bränslet, driver kolven tillbaka för nästa revolution. Den förbränningsprocessen i gasmotor kan inte fylla sig utan gnista. Om det finns en märkbar nedgång i din motor prestanda eller det verkar som du använder mer gas än normalt, är det troligtvis dags att byta pluggarna. Saker du behöver
Bladmått
Wrench in
Platt-mejsel
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Socket förlängning
Socket kardanknut
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera avståndet på vardera av de nya pluggar med ett bladmått för att vara säker på att var och en är korrekt. Den korrekta gapet för 2001 Subaru Forester är 0,031 tum. Koppla batterikablarna, börjar med den negativa polen, genom att lossa de terminala muttrarna med en skiftnyckel. Ta bort batteriet från Subaru.
2

Koppla massa luftflöde sensor från kanalen på luftfilterlådan. Ta monteringen luftintaget genom att ta bort de tre bultarna med en hylsa och spärrskaft. En är på framsidan av intaget, en på vänster sida och en på höger sida längst ner. Lossa klämman på Luftintaget använda en platt skruvmejsel och dra enheten bort från motorn.
3

Koppla bort kabeln från tändspolen med hjälp av en skiftnyckel för att lossa muttern Om din Subaru har en turbo. Ta bort skruvarna som håller tanken vindrutan bricka till Subaru med en skiftnyckel och flytta det åt sidan för att få frigång för nr 4 tändstiftet vid rätt, bakre hörnet av motorn. Koppla inte slangarna på tanken. Ta bort trådarna från vindrutan bricka motorn om bilen har en turbo. Demontera tändspolen från bilen med hjälp av en hylsa och spärrskaft om den har en turbo.
4

tag i bagageutrymmet på tändkabeln med handen och dra boot från tändstiftet. Dra inte genom att ta tag i kontakten själva tråden, det kan skada den. Ta bort tändstiftet ur motorn med ett tändstift socket, förlängning och spärr. Du kan behöva använda en kardanknut för uttaget för att få lättare tillgång på pluggarna på baksidan av motorn.
5

Montera pluggen och dra åt den till 15 foot-pounds med momentnyckel . Montera kabeln på kontakten och tryck tills du känner att den snäpper på kontakten. Upprepa processen med nästa kontakten förrän du har ändrat dem alla.
6

Sätt vindrutan tillbaka bricka reservoar på plats på höger sida och installera de kvarhållande bultarna med en skiftnyckel. Anslut ledningarna till vindrutespolarens motor om din Subaru har en turboladdare. Montera aggregatet luftintaget och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Dra åt kanal klämmor med en platt skruvmejsel.
7

Installera tändspolen med en hylsa och spärrskaft för att dra åt bultarna om din Subaru har turbo. Anslut den elektriska kabeln till spolen och dra åt muttern med en skiftnyckel. Placera batteriet i bilen och anslut batteripolerna. Dra åt terminala muttrarna med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102773.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.