Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en modifierad A-Series Motor

A-serie bilar inkluderar MGB, Mini Cooper, Lotus och andra med små fyrcylindriga motorer. För konkurrens, många racing besättningar modifiera motorerna genom att installera större kolvar, racing tändning, hög-output komponenter bränsletillförsel och en ECM, eller elektronisk styrenhet. När en motor har ändrats, konkurrerar bilen i A-serien modifierad klass. För att vara konkurrenskraftig är det nödvändigt att ställa en modifierad motor för maximal prestanda före varje lopp. Tuning kräver handverktyg, en elektronisk ECM programmerare och programvara som är specifik för motorns tillverkare. Saker du behöver
Wood block
ECM programmerare och programvara disk
Metric skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i ett ventilerat utrymme eller öppna garage som har en 110-volts eluttag i närheten. Dra åt parkeringsbromsen eller Blockera hjulen med trästavar. Sätt växeln i neutralläge och höja motorhuven.
2

Anslut nätsladden för ECM programmeraren i eluttaget. Välj "On"-funktionen på programmeraren och sätt programvara disken. Programmeraren displayen indikerar när disken har laddats.
3

Lossa kontaktstycket kablaget på bilens ECM-modul. Fäst kontakten på programmeraren gränssnittet leder till modulen. Starta motorn och låt den gå på tomgång.
4

Välj "Tuning Curve" funktionen på programmeraren. Displayen visar en rad tidsparametrarna på en graf. Använd knapparna "Up" eller "Down", som behövs, för att flytta den vita markören till TDC, eller top-dead-mittmärket på grafen. Tryck och håll nere "Program"-funktionen tills den svarta markören automatiskt justeras mot vit markör.
5

Lossa hållaren klämman vid basen av distributören med en metrisk skiftnyckel. Om det är nödvändigt för att undvika skador eller missöden, stäng av motorn innan du lossa klämman, sedan starta om motorn.
6

Välj "Cam Angle" eller "Timing Angle"-funktionen på programmeraren. Ett lodrätt streck med en serie av grader i ett lodrätt system visas på displayen. En vit markör visar aktuell cam eller timing vinkel distributör.
7

Se din underhållsdagbok eller bilens servicemanual för optimal kam eller timing vinkel. Följ den vita markören på skärmen när du manuellt rotera distributören eller moturs i små steg, vid behov, tills markören linje med den optimala kamvinkeln på displayen.
8

Stäng av motorn . Dra hållaren klämman vid basen eller distributören. Lossa kontaktstycket programmerare gränssnittet från ECM-modulen. Sätt tillbaka kontakten på motorns kablaget till modulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102770.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.