Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar varvtalet för en Idle Air Control System

Justera varvtalet på tomgång luftstyrsystemet på en motor är nödvändig för att hålla motorn fungerar effektivt. Den idle air styrsystem bör justeras regelbundet för att hålla systemet igång ordentligt och få bästa prestanda från motorn. Du kan justera tomgångsskruven hastighetsjustering på systemet med en skruvmejsel och vakuummätare på bara några minuter. Saker du behöver
Vakuummeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta tomgångsskruven hastighet justering av tomgång luftstyrsystemet på luftintagsröret . Avlägsna slangen gummiutsugring från vakuumporten på insugningsröret och anslut en vakuummätare till hamnen.
2

Starta motorn och justera RPM i idle air styrsystem med en skruvmejsel. Vrid justerskruven moturs ett kvarts varv åt gången tills motorn börjar att stall ut och vrid på justerskruven tillbaka medsols ett kvarts varv.
3

Ställ in varvtal genom att vrida justeringsskruven medurs ett kvarts varv åt gången med skruvmejseln tills vakuummätaren når de högsta varvtal möjliga med motorn i trim.
4

Vrid justerskruven tillbaka moturs ett kvarts varv och koppla vakuummätaren från vakuumporten. Fäst vakuumslangen till hamnen och stänga av motorn för att slutföra RPM justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102768.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.