Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man använder Bosch tändstift i en 1998 Ford F-150 5,4

F-150 gjorde en dramatisk ankomst i 1975, står för mer än en tredjedel av alla F-serien pickup försäljning i sin debut år - F- serie bestod av F-100, F-150, F-250 och F-350. F-150 var så populär att den gjorde F-100 föråldrad, och Ford avbröt F-100 i 1984 års modell. 1998 års F-150 kom med tre motoralternativ, den största är en 5,4-liters V-8. Denna motor används en spole-på-plugg typ av tändsystem, som eliminerade behovet av tändkablarna. Ford rekommenderar att du använder Motorcraft AWSF22E tändstift, men du kan ersätta dem med en lika hög eller högre kvalitet Bosch kontakt. Saker du behöver
8 nya Bosch 4041, eller bättre, tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Socket Ratchet
satt
3-tums förlängning
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
dielektriskt fett
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera mellanrummet på slutet av varje av de åtta nya Bosch 4041, eller överlägsen, tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Korrekt gap för F-150: s 5,4-liters motorn är 0,052-0,056 inches. Börsen något felaktigt gapped pluggar för nya, eftersom dessa pluggar är inte justerbara täcker, för att hitta de åtta coil förpackningar
2

Titta på toppen av motorn, precis på insidan av ventilen. - . fyra på varje sida av motorn Addera 3

Håll upplåsningsknappen på en insprutare kabelstam - selen blockera åtkomst till spolpaketet bolt - och dra ur selen från Insprutare. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på spolpaketet ledningsnätet och dra ur selen.
4

Avlägsna spolpaketet bulten med en spärr och uttag och dra uppåt på spolpaketet med en lätt vridande rörelse att ta bort det. Ta bort tändstiftet med en spärr, 3-tums förlängning och en tändstiftshylsor
5

Dra tändstiftet från tändstiftet uttaget -. En gummiinsats säkrar den i sockeln - och trycker på en nya Bosch tändstift i uttaget tills gummiinsats håller den på plats.
6

Hand-gänga Bosch tändstift i motorn med tändstiftet uttaget och 3-tums förlängning. Dra fast tändstiftet till mellan 7 och 15 foot-pounds med en momentnyckel, Tändstiftshylsa och en 3-tums förlängning.
7

Squeeze en liten mängd dielektriskt fett i spolpaketet s gummistövel och sprida det runt insidan av stöveln med en liten platt skruvmejsel.
8

Rada upp spolpaketet boot med toppen av tändstiftet och tryck nedåt tills du känner ett klick spolpaketet på tändstiftet. Hand-gänga spolen pack hållarskruven, dra åt den till mellan 3 och 5 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
9

Anslut spolpaketet ledningsnätet i toppen av spolpaketet . Plug bränsleinjektom ledningsnätet i uttaget på insprutare.
10

Upprepa steg 3 till 9 för att byta ut de återstående åtta tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102766.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.