Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstift i en 6-cylindrig Mitsubushi Galant

Byta tändstift i en sex-cylindrig Mitsubishi Galant bör göras rutinmässigt för att hålla motorn igång ordentligt. Byte av tändstift är en del av tune-up process och bör göras om en gång varje halvår, beroende på hur mycket du kör fordonet. Tändstiften är placerade på sidan av motorblocket under ventilen locket och kan ändras i ungefär en timme eller två med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Tändstift avdragare
Tändstift gapper
Bil bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

bort den motorkåpan från toppen av Galant genom att lossa bulten som håller fast locket med en hylsnyckel. Lyft bort motorn och ställ den ur vägen.
2

Leta tändstiften på sidan av motorn, under ventilkåpan. Tändstift har en tändkabeln sträcker sig från varje kontakt till distributören.
3

bort tändkabeln från slutet av tändstiftet på ena änden av motorn genom att dra det rakt ut och lägger dem åt sidan. Lossa tändstiftet med ett tändstift avdragare, försiktigt vrida kontakten moturs för att förhindra att bryta kontakten.
4

Lyft tändstiftet ur motorn och kasta den gamla kontakten. Ställ in gapet på slutet av den nya tändstiftet med ett tändstift gapper enligt inställningarna i Mitsubishi Galant bruksanvisningen.
5

Sätt i nya tändstift i motorn där du tog bort den gamla tändstift och vrida kontakten medurs tills det är handkraft, utan över-dra pluggen. Åtdragning pluggen för mycket kan resultera i sprickbildning höljet tändstiftet. Anslut tändkabeln till slutet av det nya tändstiftet.
6

Upprepa steg 1 till 5 för varje återstående tändstift. Sätt tillbaka motorkåpan till toppen av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102764.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.