Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Förgasare Genom Användning av Manifold Vakuum av en V-8 Förbränningsmotor

Åtta-cylindriga förbränningsmotorer förlitar sig på vakuum för att dra luft /bränsleblandningen från förgasaren till varje cylinder via ett insugningsrör . Vakuumet skapas när en kolv rör sig nedåt i sin cylinder. Att mäta vakuum med en vakuummeter kan ge en mängd kunskap om hälsa i motorn, inklusive förgasare, utan att kräva demontering. Mätaren är ganska billigt och enkelt att använda. Saker du behöver
Vakuummeter
Skruvmejsel
Motor servicemanual
Visa fler instruktioner
1

hitta en vakuumport på insugningsröret. Inloppsrör har typiskt en passande som skruvas in i toppen av grenröret. Flera metall nipplar är placerade på toppen av armaturen. Dessa nipplar är vakuumöppningar.
2

Anslut en vakuummätare till en ledig vakuumöppning på insugningsröret. Observera att vissa vakuumöppningar har en gummislang fäst vid dem, medan andra har bara gummihylsorna. Dra locket av en vakuumport, och anslut slangen som sträcker sig från botten av vakuummätaren på den porten.
3

starta motorn och observera nål medan en assistent successivt ökar och minskar hastigheten av motorn med gaspedalen. Om nålen gradvis driver fram och tillbaka istället för att hålla stadig, förgasaren troligen behöver justeras.
4

Vänd förgasaren s luft /bränsleblandning skruv (s) med en skruvmejsel medan motorn går på tomgång tills vakuum stödben gauge nål. Om nålen inte stadigt när skruvarna vrids i en riktning, vrid skruvarna i motsatt riktning. Observera att vissa förgasare är utrustade med en luft /bränsleblandning skruv och andra är utrustade med två. Blandningen skruvar ligger oftast vid basen av den främre delen av förgasaren. Konsultera motorns servicemanualen att lokalisera skruvarna vid behov.
5

Vrid idle-speed skruven på förarsidan av förgasaren i en moturs för att sänka tomgången till dess fabriksinställning, eftersom bestäms av servicemanualen.
6

Stäng av motorn och dra ur vakuummätaren från vakuumporten, tryck sedan på gummi locket på porten.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102755.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.