Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

383 Stroker Tuning Tips

Har din Chevy 350-kubik-tums litet block saknar hästkrafter kraft du vill ha? Vill du låta folk titta under huven och rycka innan du lämnar dem på startlinjen, omtumlad och besegrade? Om så är fallet, tråka ut cylindrarna i den gamla 350 och smeka den med en större vev för att förvandla det till en 383-kubik-tums stroker. De ökade cubic inches kommer att ge dig kraften och hastigheten du letar efter. Balansering

383 stroker motorerna använder vevar från de större 400-kubik-tums motorer för att öka rörelsen av kolvarna i cylindrarna. Mer kolv resor innebär mer cubic inches. När maskinbyggare först skapade den 400-kubik-tums motor, det fanns inget sätt att balansera motorn internt eftersom det inte fanns tillräckligt med utrymme. Vikter till svänghjulet och harmoniska balansblock ändar av vevaxeln balanseras ut motorerna för att minska vibrationer. Extern vikt lägger lite twist till veven vid höga varv per minut (rpm). Nya metaller och tillverkningsmetoder tillåter vev beslutsfattare att lägga vikt vid veven själv, gör extern vikt onödigt. Överväg att använda ett internt balanserade vev för ökad hållbarhet.
Glapp och Compression

att maximera komprimering, måste kolvarna komma så nära topplock som möjligt utan att vidröra . Den stora vev storlek som gör hög kompression möjligt ofta inte kommer att klara andra motordelar i blocket. När som helst en del inte klara en annan, motorbortfall occurs.To vet vilka delar inte kommer att klara, maskinbyggare grop motorn ihop och vrid den manuellt. När veven roterar de ta del av någon del som slår mot en annan. Kolvstänger behöver ofta material avlägsnas för att rensa blocket. Se till att alla delar har gott avslut före detonationen motorn.
Roterande enheten paket
p Om du har pengar och inte vill spendera så mycket tid balansera och kontrollera spelen, investera i en roterande enheten paket. Dessa kit inkluderar veven, kolvar, stänger, ringar och all hårdvara som behövs för att konvertera en 350 till en 383. High-end kit kommer med mer varaktiga delar, balanseras och görs för att rensa insidan av blocket. Du kommer att spara tid och besvär att köpa en roterande enheten paket.
Andra tips

Med en högpresterande motor, även de små sakerna räknas. Installera några prestanda delar för att maximera hästkrafter. Luftfilter som de som gjorts av K & N ökar luftflödet in i motorn, lägga hästkrafter och hjälpa bränsle för att bränna mer fullständigt under förbränningen. Kall-luftintag öka luftflödet och ta in kallare luft att underlätta förbränning. Installera prestanda pluggar och kablar plugg för att säkerställa en god gnista vid förbränning. När du bränsle upp, använda den högsta oktantalet tillgängliga och endast använda hög kvalitet syntetisk motorolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102752.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.