Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar luftbränsleförhållandet

I motsats till dagens fordon, varvid en dator styr den mängd syre och bränsle som kommer in varje motorns cylindrar, luft-bränsle-förhållandet äldre förgasare-utrustade fordon måste justeras manuellt. Korrekt justering av luftbränsleförhållandet kan avsevärt förbättra motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samt att minska mängden föroreningar som lämnar avgasröret. Justera förhållandet kräver inga speciella verktyg och tar bara några minuter. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt den gå på tomgång tills den når sin normala temperatur.
2

Avlägsna aggregatet luftrenaren från toppen av förgasaren. Addera 3

Lokalisera luftbränsleförhållandet skruv (ar). De flesta förgasare är utrustade med en enda förhållande justerskruv på undersidan av den främre delen av förgasaren. Dessa motorer är utrustade med fyra fat Carter förgasare är försedda med två skruvar förhållandet justering nertill på framsidan av förgasaren. Fyra-fat Holley förgasare har generellt en enda justerskruv längst fram på sidan av förgasaren, även om vissa Holley är funktionen en skruv på vardera sidan av förgasaren.
4

Vrid förhållandet skruven i en medurs riktning med en skruvmejsel långsamt tills motorvarvtalet börjar stiga. Om motorvarvtalet minskas, vrid skruven i motsatt riktning tills varvtalet börjar öka. Om förgasaren är utrustad med två ratio skruvar, justerar varje skruv individuellt innan justering av nästa skruv. Målet är att justera skruven (s) bara tills varvtalet börjar öka, vilket indikerar en optimal luft-bränsleförhållandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102748.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.