Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstift i en 5,4-liters 1998 Ford Expedition

Under 1997 släppte Ford en helt ny F-serie base SUV för att ersätta den nyligen elimineras Bronco. Den 1998 Expedition kom i antingen två-eller fyrhjulsdrift och hade två motorer tillgängliga. Den 1998 Expeditions valfri motor var en 230-hästkrafter, 5,4-liters V-8. Denna motor används Fords nya coil-on-plug tändsystem, i stället för det mer traditionella elektroniska distributör som används i Expedition: s standard 4,6-liters motor. Byte av tändstift i 1998 års Expedition: s 5,4-liters motor innebär att ta bort spolen från varje tändstift. Saker du behöver
8 nya AWSF-22E, eller motsvarande tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Ratchet
Hylsnyckelsats
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera gapet på alla åtta Motorcraft AWSF-22E, eller motsvarande, tändstift med ett tändstift gapet verktyg. Expeditionens 5,4-liters kräver ett gap tändstift av 0,052-0,056 inches. Byt ut eventuella fel spaltförsedda pluggar med nya, eftersom de rekommenderade pluggar är inte justerbara.
2

Lokalisera de åtta spole förpackningar ovanpå Expedition: s 5,4-liters motor --- fyra strax ovanför varje ventilkåpan . Addera 3

Tryck på låsknappen på ledningsnätet på en spole pack, och dra den uppåt för att koppla bort den. Avlägsna spolpaketet-bulten, med en spärr och uttag. Dra spolpaketet uppåt med en lätt vridande rörelse för att ta bort det.
4

Ta bort tändstiftet, med en spärr, 6-tums förlängning och ett tändstift socket. Coat insidan av spolpaketet boot med dielektriskt fett.
5

Dra gamla tändstift från spolpaketet och trycker på en ny kontakt i spolpaketet. Dra åt tändstiftet i motorn, med en tändstiftshylsa och 6-tums förlängning.
6

Bifoga en momentnyckel till 6-tums förlängning och tändstiftshylsor, och dra gnistan kontakten till 7 till 14 foot-pounds.
7

Ställ spolpaketet ovanpå tändstiften, och tryck den nedåt tills du känner att det klickar på pluggen. Dra åt spolpaketet-bulten till 3 till 5 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag. Anslut ledningsnätet till toppen av spolpaketet.
8

Upprepa steg 3 till 8 för att ersätta de återstående sju tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102744.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.